2-ро място в социални мрежи на БГ Сайт 2008. Сигнал за промяна!

Labels: , , ,

Привет,

Този пост ще бъде изцяло насочен към тазгодишните награждавания на "БГ Сайт". Синтезирано с няколко думи - любимия ни Svejo.net получи 2ро място в категорията си - "социални мрежи", организацията беше добра, имаше много свежи хора и настроение. Също искам още веднъж да благодаря на всички вас, които гласувахте за свежо, както и на журито, които ни наредихте сред най-големите.

Както споделих и вчера, от всички награди, за мен имаше една която се отличаваше от останалите и с която съм най-съгласен, че е заслужена. Става въпрос за специалната награда на журито, дадена на Dzver, за проекта му - TopBlogLog . Поздравления!

Да, Svejo.net стана 2-ри в категорията си - "Социални мрежи". Сайтът, който беше по-добър и спечели е www.bebealbum.bg. Да си призная, вчера разбрах за съществуването му... разбира се, аз не съм човек от целевата му група. Тук може да се зададе въпросът, не е ли по-подходяща категорията "Общност" (майки), а не точно "социална мрежа"? Разбира се, тук може много да се спори. Важното за нас е, че всички до един смятаха, че Svejo.net заслужава 1-во място в категорията си. Това разбира се много ме зарадва и е по-важното за нас.

Защо се радвам за второто място и смятам че това е сигнал за промяна? В случая, когато всички смятат, че ние заслужаваме наградата, ако бяхме спечелили - процедурата по избор на победител щеше да изглежда обективна. Сега обаче се вижда, че нещо не е точно както трябва да бъде :) . Много хора ме попитаха, защо не сме агитирали посетителите на свежо да гласуват за нас? Да сме били сложили нещо на първа страница - бутонче, банер, линк, ... нещо. Приятели, ние срещу това се борим всеки ден! С опитът, който имаме покрай Svejo.net можем да ви убедим, че едно подобно агитиране не води в никакъв случай до качествен подбор и обективност. Смятам, че резултатите от тазгодишния БГ Сайт го доказват. Така де, това че ще накарам познатите ми от ICQ (около 150) и още 50тина от скайп да гласуват за моя продукт - това прави ли го по-добър от останалите? Не смятам. Също в категорията Личен сайт, аз бях сигурен , че ще спечели SEO блога на Огнян - oggin.net. Все пак сред цялото интернет общество в родина ни, той като сайт, е далеч по-известен от блог-а на Лили Иванова, който спечели :) (тук да вметна, че на тръгване от мероприятието се раздаваха семена за четирилистни ДЕТЕЛИНИ).

Бих искал по-горните ми думи, да бъдат приети като градивна критика. Смятам, че ако "БГ Сайт" искат да запазят някаква тежест, със сигурност ще трябва да поработят по процедурите на оценяването. Ние свежарите :), знаем че това никак не лесно и както вече споменах - всеки ден работим, мислим и се борим, как да бъде максимално обективно гласуването на хората и съответната оценка. Да, трудно е, но според мен по този начин се печели доверие! Това със заснемането на и публичното пускане на гласуването наистина е много готино, но не е достатъчно...

Моля, кажете и вие какво мислите относно вчерашните награди. Може да дадете и предложения за подобряването на "БГ Сайт" за догодина.

Свежи поздрави,
Станислав

13 comments:
gravatar
Явор Иванов каза...
вторник, ноември 04, 2008  

Напълно подкрепям колегата ;)

gravatar
AZ каза...
вторник, ноември 04, 2008  

Аз съм новак в блоговете като цяло, но това, което виждам и чета всеки ден показва, че като цяло в държавата ни липсват ясни критерии за оценяване на каквато и да е дейност. Но тъй като за мен вие носите много свежест наистина, смятам, че заслужавате първото място!

gravatar
Анонимен каза...
вторник, ноември 04, 2008  

http://www.predpriemach.com/showpost.php?p=63820&postcount=16 не възлагайте големи надежди и очаквания на подобни мероприятия. Не си заслужават.

Иначе подравления и много, много уважение за честността!

gravatar
Plam каза...
вторник, ноември 04, 2008  

Честито! Наистина заслужавате 1-во място в категорията. Админ съм на 4coolpics.com и след първото ни участие в тази псевдокласация се чудех защо изобщо я правят. Бих подкрепил идея да организираме наистина обективна и пристижна BG класация.

gravatar
Анонимен каза...
вторник, ноември 04, 2008  

Ами айде, колко му е...
Така и така си лафиме тука, главно хора правещи или имащи някакво отношение към сайтове. Svejo могат да служат за хост и рефер.

Едно скриптче за анкетки. Бан за всеки сайт, призоваващ за гласуване за конкретен участник (като с кликовете на Google AdWords). И демократично гласуване, в което всеки потребител да може да даде гласа си.

Съответно автоматично определяне на седмични, месечни и годишни потребители по броя получени гласове. Все пак не съществува по-прав съдник от пазара и Негово Величество Потребителя.

gravatar
Анонимен каза...
вторник, ноември 04, 2008  

Хахаха,
пълна п*рнография. Сериозно, не им се хващайте на глупостите. Същата работа да си направим аз и 3-ма приятели конкурс "Български сайт 2008" и накрая сайтовете на приятелите на моите проятели да оберат наградите. Гледайте напред с високо вдигнати глави, броят посетители сам по себе си говори "Кой сега е No.1" :)

gravatar
Анонимен каза...
вторник, ноември 04, 2008  

Искам да поздравя "Свежо". Важно е, че сте забелязани.
Но определено не сте социална мрежа. Не създавате никакво общество, което да е в този сайт, за да сподели идеи, мисли и контакти. А и сайтове като вашия ме кара доста да преравям Гугъл, защото да си на предно място в резултатите от търсене - не означава, че си качествен.
Но начинанието ви е добро :) Успех

gravatar
Анонимен каза...
вторник, ноември 04, 2008  

Абе ти си напиши сайта, после пусни в Svejo линк кум него и стой та гледай как нямало общество.

gravatar
Анонимен каза...
сряда, ноември 05, 2008  

Благодаря за добрите думи и без да звучи като връщане на жеста, но за мен лично свежо.нет е най-добрият и успял български проект за последните 2 години, така че поне заслужаваше специална награда на журито.

За догодина да си знаете - едно линкче за половин ден най-отгоре и да повече няма такива случайности :-)

gravatar
Анонимен каза...
събота, ноември 08, 2008  

Догодина - първо място!

gravatar
GaN каза...
събота, ноември 08, 2008  

Аз се надявам с развитието на този конкурс и да се усъвършенства :)

gravatar
Joro Pentagram каза...
понеделник, ноември 10, 2008  

Момчета, "вината" ви е че сте нахално млади за "маститото" жури. Направили сте нещо, което не дава мира на мнозина ваши скрити врагове, че не са се сетили и направили първи. Има хора, които се дразнят на успеха ви, но вече не могат нито да ви преглътнат, нито да ви заобиколят, нито да ви прескочат. Себедоказването в недружелюбна среда, винаги върши чудеса. Мен преди години, едно такова жури не искаше да ме допуска до подиумите за ревюта. Амбицираха ме и след време обрах де що имаше награди за мода, но сега са в един кашон на тавана.Свежо.нет е с огромна популярност и дори си имате копирачи на името и сайта. Това е много показателно! Никой не ще да копира сайта на Лили Иванова нали? Важното е да продължавате започнатото и да не ви пука от конкурси. Най-важният конкурс - този на потребители, фенове и приятели, вие вече сте го спечелили!

gravatar
Stan каза...
понеделник, ноември 10, 2008  

Благодаря много за хубавите думи. Честно казано, коментари, като твоя са най-истинската награда.

Доколкото за журите, не смятам, че те са причината да не спечелим първо място. По-скоро, начинът на гласуване не беше най-оптималният за постигане на обективни резултати.

Както и да е, продължаваме да караме живи и здрави напред :)

Публикуване на коментар