Нови подобрения по Svejo

Labels: , , , ,

Здравейте, свежари!

Днес искаме да ви кажем за няколко новости по Svejo, които се надяваме да подобрят престоя и ползването на социалната мрежа.

Напомня ме ви, че сме отворени за всякакви предложения, така че ако имате идея какво може или искате да се подобри, или добави в Svejo - драснете ни едно писъмце.

Първото подобрение, което искаме да ви съобщим е подобрената ни търсачка.

Станислав положи доста усилия за да направи търсачката значително по-добра отколкото беше. Сега вече резултатите при конкретно ваше търсене ще бъдат много по-точни от преди и ще се появяват по-бързо.
Така, ако сте попаднали на интересна публикация преди време и не можете да си спомните къде е била тя, то с подобрената търсачка ще намерете това, което търсите за милисекунди.

Другото подобрение, за което Явор се потруди, е нова опция на svejo бутона.

site_url_with_slash='yes';(за сайтове неработещи без символа / в края на URL адреса) е опция, която се поставя в кода на svejo бутона, за тези сайтове, чиито адреси не могат да се отворят без символа "/" в края им.
За да не се "прецака" бутонът и за да отразява точно събраните гласове на даден материал при подобни сайтове - решението е тази опция.

Също така искаме да ви приканим да слагате по-точни заглавия, по-пълни описания и подходящи изображения към добавените материали в Svejo. До сега това можеше да допринесе да бъдете избрани в ежеседмичното email-че, което изпращаме, но не след дълго мислим да показваме публикациите ви и в други медийни източници. Колкото по-добре описани, с добро заглавие и хубава снимка са добавените материали, толкова по-голяма е вероятността да ги покажем.

Това е за сега от свежия фронт.

Желаем Ви един усмихнат и свеж ден!

15 comments:
gravatar
MARFI каза...
понеделник, ноември 24, 2008  

Браво за търсачката, днес пак я ползвах, но има още много какво да се направи по нея.

gravatar
Stan каза...
понеделник, ноември 24, 2008  

Моля, сподели какво ти липсва или ти се струва удачно да бъде добавено.

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, ноември 24, 2008  

Супер.Само да попитам, нарочно ли сте махнали от търсачката сортирането по дата? Преди го имаше и според мен беше много удобно.

gravatar
Stan каза...
понеделник, ноември 24, 2008  

Принципно резултатите, които връща са потредени пот времеви сегменти и винаги връща първо от по-близкото минало. Така де, умишлено е махнато това сортиране.

При текущото, би трябвало винаги да ти връща по-актуалната информация.

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, ноември 24, 2008  

А дали е възможно и търсене по име на потребител?
Случвало ми се е да търся някоя статия, но да си спомням само този, който я е пуснал, без да се сещам за точното заглавие. Ако може и такъв вид търсене, това би улеснило още повече ползващите тази услуга.

gravatar
GaN каза...
понеделник, ноември 24, 2008  

Анонимен, такова търсене има, но само за регистрираните потребители.

Ако имаш регистрация, влез в твоя профил. Кликни върху бутона "Приятели" и в дясно ще видиш връзките: "Моите приятели", "Моите фенове" и "Търсене на приятели". Кликваш на "Търсене на приятели" и там можеш да търсиш кой да е потребител.

Ако често ти се налага да търсиш потребители, препоръчвам ти да си добавиш менюто за търсене на приятели в "Моето Свежо" за да стане по-бързо.

gravatar
Анонимен каза...
вторник, ноември 25, 2008  

браво за новите неща!
едно въпросче: какво стана с промените по предлаганите тагове, бях помолил за включването отново на категория туризъм, а не виждам тези които автоматично се предлагат да са ориентирани към самата статия както ми писахте...
мерси предварително ;)

gravatar
Stan каза...
вторник, ноември 25, 2008  

Никак не е забравено това. Би трябвало и тази функционалност да я има в близките дни. За съжаление не е останало време за нея.

gravatar
Анонимен каза...
сряда, ноември 26, 2008  

Преди 5 дни си прекарах интернет и днес реших да се регистрирам и ми се появи едно съобщение "ТАЗИ ФУНКЦИЯ Е ЗАБРАНЕНА ЗА ВАШЕТО ИП"

Писах на имейла на свежо но нямам отговор.
Защо не мога да се регистрирам? И дали ще се мога?
Дано да получа отговор.

gravatar
GaN каза...
сряда, ноември 26, 2008  

Писмото Ви е прието. Проблемът се изследва и скоро ще Ви бъде отговорено.

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, декември 01, 2008  

Защо не направите опция за пращане на съобщения между потребителите?

gravatar
Анонимен каза...
вторник, декември 09, 2008  

Писах и в Свежо, ще пиша и тук за всеки случай :). Та значи на няколко пъти ми се случва да гласувам за дадена статия, да ме изписва като гласувал, а точките на статията си стоят същите, тоест не се отчита реален глас. Този проблем се е получавал и при други потребители.

П.П. Тази идея за съобщенията наистина е добра.

gravatar
Stan каза...
сряда, декември 10, 2008  

Този "проблем" се случва само в слуаите, когато е активирана някоя защита. В такъв случай, ще трябва да прегледаме вас и потребителите на които се е случвало за нарушения.

Моля, кажете кои са останалите потребители, на които се е случвал този "проблем".

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, декември 11, 2008  

Нашият профил е comfort и прави от време на време този проблем. Друг потербител, който ми е казвал за проблема е VisionForWeb - по-скоро на нейна статия се случва такъв проблем (има 5 гласували, а 4 гласа, без отрицателни). И по-важното е, че проблемът не се случва постоянно, а само от време на време.

Между другото, струва ми се, че нашият профил по някакъв начин е стопиран - тоест при събрани доста гласа и посещения, статията не отива в Топ Нови, нито в Свежи. Да не би да имаме някакво нарушение? Кажете каква може да е причината.

gravatar
Stan каза...
петък, декември 12, 2008  

Профилът не е стопиран. Това, че статиите са позиционирани по някакъв начин е въпрос на алгоритъма ни.

Публикуване на коментар