Стартира "Образование без граници"

Labels: , , ,


Здравейте, приятели,

Радостни сме да ви информираме за една благородна и полезна инициатива, на която Svejo e медиен партньор.

От днес до 17 октомври можете да посетите международното изложение "Образование без граници". Ето и официалната информация от организаторите:

Образование без граници® е единственото българско образователно събитие, което е подкрепено от ЕС – Програмите CORDIS & TED. Всички посетители ще имат възможността да се запознаят с възможностите за обучение в Европа. В проекта са включени и няколко държавни образователни организации като Агенция за наука и висше образование на Хърватия, Британската асоциация на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA), Немската агенция за академичен обмен (DAAD), Министерството на образованието на Чешката република, посолства и много чуждестранни
министерства и др.

Събитието се организира с помощта на Столична община. На изложението до момента взеха участие изложители от над 27 държави, което направи ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ® единственото подобно на Балканите. Към момента форумът е подкрепен от над 55 медийни партньори в България от цялата страна. В октомврийското изложение се включи и българският бизнес, който помага на българските университети да намерят своето подобаващо място на световната сцена. Третото издание Образование без граници® ще се проведе отново в най-голямата зала на Националния дворец на културата –
зала 3, етаж 7, от 15 до 17 октомври 2010 г.

Дата, място и продължителност:
Международно изложение ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ®
Място на провеждане: НДК, зала 3, етаж 7
Организатор: Бери Груп България
София, НДК, 15 – 17 октомври 2010 г.

И още:

Какво е ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ®

Образование без граници® е уникално изложение не само региона, а и в световен мащаб. Целта на събитието е да направи София международен образователен център, като столица на България.

В зала 3 на НДК ще бъдат представени едни от най-престижните университети в международен аспект. Форумът е от мащаба на големите изложения, които се организират ежегодно в столиците на Франция,
Обединеното кралство, Германия, Русия и т. н., а образователните организации, които ще вземат участие предизвикват създаването на голямо по своя характер събитие. В България ще дойдат представители на най-престижните организации и университети на Холандия, Белгия, Русия, Германия, Великобритания, Дания, Швеция, Швейцария, САЩ, Канада, Полша, Австрия, Кипър, Гърция и т. н.

Какво ще видите?

Особено интересно ще бъде участието на Немската служба за академичен обмен (DAAD). Всяка година DAAD дава възможност на над 55 000 студенти да получат своето образование в над 250 програми в Германия. Това е най-голямата финансираща организация в света, която подкрепя международния обмен на студенти и учени.

На октомврийското издание ще присъстват три икономически колоса – глобалната организация ACCA (Британската асоциация на дипломираните експерт-счетоводители), българският УНСС и Московският държавен университет по икономика, статистика и информатика - МЭСИ.

Отново ще видим представители от Съединените щати, Канада и Русия, както и представители от над 20 държави, сред които традиционно Дания, Холандия, Обединеното Кралство, Гърция, Кипър и т. н. За първи път на Образование без граници® ще присъстват представители от Белгия - Study in Brussel – няколко висши учебни заведения от Брюксел, както и най-старият университет на бивша Чехословакия – Университетът за ветеринарни и фармацевтични науки от Бърно. За първи път ще видим представители на Чешката република – освен University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno, ще видим и Tomas Bata University in Zlin. Това са държавни университети, с висок рейтинг за самата държава.

Някои от изложителите са подготвили специални стипендии за българските ученици и студенти. College of Europe предлага 10 пълни стипендии на завършили бакалаври по история, политически науки и международни отношения, които желаят да специализират в областта на европейските интердисциплинарни изследвания.

В Образование без граници® се включи и Европейската асоциация за обучение на журналисти (EJTA), която чрез мобилния си каталог дава възможност на студентите да пътуват в други европейски страни и да учат на английски, френски, немски в едни от най-добрите университети. Обучението се финансира по грантова схема от Европейската комисия.

Ако се интересувате от образование в чужбина - не пропускайте изложението.

Бъдете свежи,

Екипът на svejo.net

0 comments:

Публикуване на коментар