Исторически танцов спектакъл "България през вековете"

Labels: , ,


Здравейте, свежари,

Нашите приятели от фолклорен ансамбъл "Българе" ще изнесат историческия танцов спектакъл "България през вековете". Нещо, което наистина не е за изпускане.

Ето какво разказват от ансамбъла за спектакъла:

Идеята на спектакъла е да разкрие съдбата на България през вековете, поради необходимостта да се напомни на българите по всички краища на страната ни и света кои сме, от къде идваме и как стигнахме до тук. За да знаем, че имаме поводи да се гордеем с миналото си, да помним как миналите векове са оформили лицето на България и никога да не забравяме колко пъти народът ни е намирал сили да оцелее.

„България през вековете” е исторически спектакъл, който е разделен на 7 картини: Началото – 681 г., Златния век, Сватбите на Иван Асен II, В окови, Кочо, Освобождението, ХХ век

В спектакъла звучат църковни песнопения, филмова музика, тайнствени старинни ритми с рогове и тимпани. Едни от най-добрите актьори сред танцьорите – всичките 25 момчета и 25 момичета на Българе тук имат предимно актьорска игра. Партнират им и двама професионални актьори – Димитър Селенски и Емил Марков. В спектакъла отново звучат невероятните изпълнения на живо на певицата и солистката на ансамбъла Албена Вескова.

С невероятната си зрелищност и драматично въздействие, „България през вековете” оставя усещането, че това е нещо, което никога досега не сте виждали като визия, очарование и разтърсваща дълбочина.

Дата: 19.10.2010 г.
Място: Софийска опера и балет
Час: 19:00 ч.
Билети на касата на Софийска опера и в мрежата на Eventim

Бъдете свежи,

Екипът на svejo.net

0 comments:

Публикуване на коментар