Циничният Елф към свежарите: Мийте си краката редовно... със сапун!

Labels: , ,


Здравейте, приятели,

Доскоро имаше един уважаван от нас български блогър, който упорито забраняваше на читателите си да добавят неговите статии в Svejo. От скоро той премахна тази забрана и ние решихме да го попитаме: Защо?

Днес ви представяме едно интервю с Циничният Елф.

 • Представи се с няколко думи на малкото хора, които още не те познават

Чакай, че писах на иврит досега и текста ми се лепи отдясно... баси! Та... Елфа (без пълен член в момента) е обикновен републикацен (което трябва да се чете като гражданин на Републиката, вън от контекста на Междузвездни войни). Елфа е на 24 години, левент, творчески ориентиран, работещ, щото иска да има пари, за да може да се разхожда наоколо необременен поне от финансова гледна точка. Елфа е един от вас, озъртайте се (но не с лошо) и може да го видите. О, да! Елфа не е толкова помпозен, че да говори за себе си в трето лице, просто... се прави на интересен от време на време :) обича иронията и сарказма. А амплоато му на циничен хич не бива да ви плаши - не значи, че не може да се говори с него :) С мен. С него... шизофреник, преди всичко :)

 • Защо Елфа е циничен?

Животът го превърна в разруха на психическата независимост убягвайки тежките моменти (до един момент), търсейки излаз от сериозни стресови ситуации, но както знаете, не може да бягате вечно. Претръпнал достатъчно, Елфа се превърна в циничен, за да... може да спи спокойно. В противен случай - щеше напълно да се освидетелства.

 • Защо на Елфа му е нужен блог?

Нужен, не бих го нарекъл, защото не е като да съм имал необходимост от него :) Но... понеже пробвах, туй като наркотиците и взе, че ми хареса - предимно заради възможността да правя нещо, което да се харесва на публика(та), разбира се, съм си ексхибиционист, но поне чрез блога ми (все още) не могат да ме арестуват. За разкарване нагоре надолу по... пишка (цензурирай гооооооооооо!)

 • А, страстта към чернобелите фотографии?

Това е от учебника по биология ! :) Фотографиите. Първите фотоси, които видях в живота си бяха правени от баща ми, навремето много се занимаваше с фотография, чисто любителски. Но това не пречеше да е сериозно мероприятието. И... си спомням, че имаше дни в които дълго време проявяваше ленти в лабораторията си. Накрая - първи аз се редях, за да ги гледам. Зарибявка... но общо казано, чернобялото (в частност на фотография) много ме привлича. Възбудата е в главата, ерогенната зона - най-важната при това. Чисти са. Не ме обременяват с цвят. И... много ми напомнят на друго нещо, което също толкова много харесвам... Рисунки графика (знаеш, белия лист и един-два молива, различна твърдост) светлосенки, форми, щрихи.

 • Снимките добре, а киното?

Киното... пак там - баща ми :) И той киноман. Наследил съм го от него, 100% ;) Има и други неща, които ми текат във вените, но силно се надявам някои специфични негови прояви, да не ми се случват. О, и цинизма ще да е оттам. Киното - влюбен съм в него. Просто, защото 24-те кадъра пред очите ми трептят по такъв приятен начин, че... ме омагьосват. Няма мърдане, обичам шума от работещ прожекционен апарат. "Мълчанието" в залата преди началото на филма. Шумът от затихването, когато лампите угаснат. Тъмнината и големият светещ екран. Седмото изкуство е... феномен!

 • Как се връзват интернет и блогът със страстта към седмото изкуство?

Нарича се CINEMANIAC :) Минавал си оттам ;) исках да направя силна база... Критично ориентирана, ако някой така го оценява, или просто... споделени впечатления с определен стил, но CINEMANIAC, колкото и да го обичам, трябваше да бъде паузиран. В деня, в който се мултиплицирам, ще се занимавам по 24 часа само с него ;)

 • Какво е за теб Svejo?

Шорткът или на български - пряк път до това, което е най-актуално според висящите в нета. Разбира се, доста често ме бие градушка като вляза там, но с подходящ червен филтър... ъъъ, чадър :) се браня от големите парчета небесен плач

 • Защо до скоро бе забранил на читателите ти да добавят твои блог статии в Svejo?

Защото съм тънко обидчив и преди месеци (почти година) се обидих :) Мензиса ми държа известно време, след което отпусна и ходех с чисто бельо. Комитата подуши парфюма ми и каза: Стига толкова, Елфе ! И те така... Пожеланието за реабилитиран Свежо "орган" (знаеш какво има тука) се сбъдна ;) (за (все още) неразбиращите завъртения ми език - не, нямам сексуална връзка с Комитата)

 • Какво (освен Комитата) те накара отново да добавяш в svejo.net?

Публиката. Преди време, докато бях активен, въпреки големия поток от "просто кликащи", се случи да се запозная с хора, на които и шапка бих им свалил. Взаимно се получи де... Накратко, след една такава пауза мисля, че и други трябва да се докоснат до (макар и циничните ми) творения :P Ако ме затвориш на остров самотен без връзка с другия свят няма да пиша, няма да играя... Няма да пея (о, да, пея !) :) Що... Щото няма за кого!

 • Какво послание би отправил към свежата общност :)

Неспирен дух в желанието за усъвършенстване. Инак... Както сте в IT-то, за норматив ще ви прегазят.

 • Нещо, което би искал да споделиш, а няма кой да се сети да пита?

Сега като попита... От известно време усещам едно... (озъртам се) неудобно парене между пръстите на краката... Или са германците, или ще са обикновени гъбички. Съвет към всички, които не ме попитаха, но въпреки това опитаха (от казаното): Мийте си краката редовно... със сапун!

Благодарим ти за отделеното време! :) Нека свежата сила бъде с теб!

Тенкю, свежай-knight(s)!

9 comments:
gravatar
fen каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

Да, нещата трябва да се изживеят. Радвам се, че Елфа отново ще се подвизава в Свежото.

gravatar
Събина каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

Хехе, Марти, какво да кажа. :)

gravatar
Събина каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

Свежо, вие защо не си качвате блог постовете в Свежо? :)))

gravatar
GaN каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

И да те лишим от това удоволствие?! :)))

gravatar
Veshtugernica каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

Ох, не мога да спра да се хиля, когато те чета :)

gravatar
cipisec каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

Найс! :) Елфа рулира!

gravatar
Николай Николов каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

Мисля, че от себелюбие постъпва така!

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

ma 6lom ha be pi4?

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, ноември 12, 2009  

Защо иврит?:)

Публикуване на коментар