"От любов към живота" - поход срещу рака на гърдата

Labels: , , , ,


Здравейте, приятели,

Утре (03.10.2009 г.) от 10:30 ч. пред Народен театър „Иван Вазов” ще започне най-мащабният поход срещу рака на гърдата в България. Официалната информация за събитието гласи:

Най-мащабният поход срещу рака на гърдата в България ще събере хиляди столичани на 03 Октомври, в 10.30 часа пред Народен театър „Иван Вазов”. Маршрутът на благотворителното събитите ще премине по ул. Съборна, по бул. Витоша и ще завърши пред НДК. Като благодарност за активното отношение, организаторите на кампанията AVON България отново ще дарят допълнителни профилактични прегледи на жени в нужда, равни на броя участници в Похода срещу рака на гърдата. Звездите на българската музикална сцена Маргарита Хранова, Ваня Костова, Орлин Павлов, Деси Добрева, Влади Ампов-Графа, новите идоли Маги Джанаварова и Росина Катарджиева и още много други ще се включат в двата благотворителни концерта – на стартовата и финалната точка на Похода. По време на благотворителните базари посетителите ще имат възможност да се срещнат с едни от най-обичаните български певци, спортисти и актьори, подкрепящи кампанията през годините, а за най-малките участници ще има на разположение специални детски кътове. За всеки участник в Похода партньорите на кампанията Coca-cola Light и Бъргър София са подготвили безплатни напитки и сандвичи.

Нашият екип подкрепя мащабната инициатива, защото:

Основна цел на кампанията от самото й създаване преди седем години е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика. Информираността и превенцията могат да предотвратят развитието на болестта, тъй като ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране.

Според официалната статистика на Български национален раков регистър всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 500 жени.

В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е 100% лечим.

Чрез сайта на кампанията www.otlubov.com и специално създадената за целта едноименна група в социалната мрежа facebook, всеки има възможност да бъде своеобразен посланик в борбата с болестта, като отправи покана към приятели и близки.

Приканваме всички желаещи и имащи отношение към проблема граждани, да се включат в похода.


0 comments:

Публикуване на коментар