Изказ на Благодарност!

С този блог пост искам да благодаря на всички Свежари, които са активни и отсяват съдържанието на най-голямата обеществена мрежа за споделяне на линкове Svejo.net :-)

В Svejo има по около 500 активни зелени линка, чакащи всеки ден да се доберат до първата страница или да отпаднат поради липса на интерес. С нарастващата ни популярност естествено сме много пикантни за спам и не етична реклама или както искате го наречете. Ние всекидневно се опитваме да подобряваме системата за да може да засича по-добре спамери и спекуланти, но има шепа хора, които искам специално да поздравя.

Всички, които всекидневно съобщават за проблеми или спам чрез онова специално бутонче под всеки линк и спомагат за това Svejo да е едно още по-чисто място с по-качествено съдържание.

Благодарим Ви!

Чети нататък...

Svejo.net с поддръжка на OpenID

Labels: , ,

Здравейте,

Както обичам да казвам, екипът на свежо не спим :) . Съответно след доста труд, мъки и кафе можем да се похвалим с нова функционалност - поддръжка на OpenID акаунти.

Какво е OpenID?

Това е технология, чрез която може да се идентифицирате в Интернет. Основното й предимство е, че може да използвате една регистрация за всички сайтове, които я поддържат. Такъв сайт вече е и СВЕЖО.НЕТ. Всеки изминал ден това става все по-популярна услуга и големи компании като Microsoft, Sun, Novell предлагат и приемат OpenID.

Повече информация може да откриете на официалния сайт: openid.net (English)

Вашето OpenID в свежо.нет

Всеки, който има собствено OpenID вече може да го използва за вход в сайта. При първото влизане ще бъдете помолен за основни данни, които са задължителни. След това, ще имате напълно функционираща регистрация, която ще може да достъпвате бързо и лесно с вашия уникален OpenID адрес. Тук от екипа се надяваме, че тази функционалност ще бъде полезна на не малко хора. Също вярваме, че това е поредната крачка в посока подобряване на ползваемостта на свежо.нет .

Приятно изкарване на почивните дни и не забравяйте, че ако сайта ви харесва ще се радваме да го препоръчате на приятели.

Станислав

Чети нататък...

Докажете колко сте креативни и свежи

Labels:

Привет на Всички!

Днес решихме да ви предложим възможност да създадете материал свързан със свежо.нет и да популяризирате уменията си чрез него.

Материала може да бъде:

  1. Видео клип
  2. Изображение
  3. Музика или мелодия (поне 10 секудни)
  4. Добре написана статия с поне една картинка и минимум 1000 символа
  5. и други креативни форми
Материала трябва да има собствена страница (може и блог пост) и да бъде пуснат под публичен лиценз или ако е видео или мелодия може просто да го публикувате в YouTube или Vbox7.

Ние от наша страна ще посочим всички материали на нашия сайт.
Най-добрите според нас ще получат линкове в отделена секция на началната ни страница.


Благодарим
предварително на всички за проявената креативност, ентусиазъм и отделено време!

Поздрави от екипа ни!

Чети нататък...

Призив - Молба към всички публикуващи в Свежо.нет

Labels: ,

Здравейте приятели,

Искам да отправя молба към всички, които публикуват в свежо.нет, както и към всички които го използват и им харесва.

Като цяло, сайтът доста бързо се разраства и трупа все повече потребители и популярност. Съответно всеки успява да открие полезни за него неща. Свежо.нет се превръща в една много добра трибуна за открояване на качествените материали из БГ мрежата. Като следствие от това, все повече хора искат да промотират своите публикации и добавят своите линкове. Супер, според мен това е начина да откриваме ценните материали.

В цялата ситуация, забелязвам само един момент, който не е полезен за качественото отсяване. Повечето от хората просто добавят своя линк, като дори не се замислят да гласуват положително за някой друг. Та нали така линкът на другия човек ще измести техния. Какво се получава в крайна сметка - повечето хора добавящи интересни неща не гласуват за никой друг. Така първата и втора страница в "зелени" се напълва с публикации без гласове и никоя от тях не успява да стане "свежа". По-лошото е, че сред тях има много интересни, които са останали незабелязани, именно защото са били изместени от много други. Съответно пада и нивото на полезните линкове излизащи на първа страница.

Какво предлагам аз!?

Аз искам да предложа и да помоля, всеки след като публикува, да гласува положително за 1-2 други статии, които му харесват. Така няма да изгубите. Нека в свежо да цари свежо и положително настроение. Когато вие гласувате за някой друг, защото сте харесали материалът му, след това той може да види това и да гласува за ваш. Именно тук идва и силата на социалните мрежи. Този начин на действие има два положителни елемента. Първо ще се подобри филтрирането на свежи линкове и второ ще спечелите приятели, които ще са склонни да ви помагат. Нищо няма да загубите, ако гласувате за нечия чужда публикация.

И така, моят призив отново: Моля, след като добавите своят линк, гласувайте за 1-2 чужди, които намирате за полезни. Благодаря.

Бъдете свежи,

Станислав

Чети нататък...

Свежо Карнавал 02 - Интересни публикации недостигнали първата страница

Labels:
Привет отново на всички, които откривате полезни линкове в свежо.нет . Вторият по рода си "свежо карнавал" ще бъде посветен на интерсни (според мен) публикации, които не са достигнали до първата страница. Има доста такива, но за съжаление често те остават незабелязани.

Ето ти и буликациите, които смятам, че заслужават да попадната в този списък.

Безсърдечни кучки - Безсърдечните кучки са жени и мъже, които страдат от пълна липса на толерантност към идиотщината и малоумието по света. Обичам безсърдечните кучки, обичам и сайта им. Но най-много обичам техния списък с НЕЩА, ОТ КОИТО НИ СЕ ПОВРЪЩА! (преведено от английски от мен) Гости, които мастурбират на чаршафите ти! Хора, които се държат, все едно са първите на света, които са си направили татуировка или пиърсинг. (добавено от Denia)

Гола авиокомпания - Naked-air.com е хАмериканска компания, която предлага на клиентите си възможността да се повозят голи в самолетите и. (добавено от MARFI)

Москва през нощта - Москва е столицата на Русия и е една от най-скъпите столици в света. Населението на Москва е над 10 470 000 жители, като това я прави най-населената столица в Европа. Снимките, които ще видите са направени през нощта и показват колко красив град е Москва. Приятно разглеждане. (добавено от c3c0)

По-конкретно за протестите срещу Путин - Сряда, 12 часа, Орлов мост. Това е съобщението от Асоциация на свободното слово "Анна Политковская". Предишната ми публикация предизвика и негативни коментари, които ме обвиниха (добавено от bedrovivan)


Реклами в Лондон остават без “глави” - Незнаен артист "реже" главите на рекламите в Лондон. Проекта е супер уникален !!! Виж останалите парчета и ще разбереш за какво става вьпрос. (добавено от fatbird)Пепси с/у Кока Кола - Поредния Титаничен сблъсък Между Титаните на Газираните напитки (добавено от archimedes)
Букетът на живота - Петък вечер.Бях седнал на пианото и свирех моята мелодия.Отпивах глътка червено вино.Пламъците на свещите бяха хванали моя поглед.Вятъра,танцуваше с пердетата донасяйки (добавено от coldplay)Рекордно ниска безработица? - Ново рекордно ниско ниво на безработицата отчете Агенцията по заетостта за ноември 2007. Откакто се измерва безработицата в България не е имало по-нисък показател. Звучи много добре и наистина е много добре. Все пак, има едно "но" (добавено от georgexm)

Поредно посегателство върху мрежата на “Интербилд” - Като акт на вандализъм и проява на нелоялна конкуренция, определиха от “Интербилд” срязването на магистралния им оптичен кабел. Според фирмата - доставчик кабелът е бил прекъснат на 10 януари около 3 часа, като без интернет е останал кв. “Възраждане” и вериги фирми и магазини. (добавено от tsetso )

СССР възкръсва всеки петък в софийски клуб - За последната част от песните певците от “Грамофон” са се облекли в червени тениски с надпис “СССР”. В тон с облеклото и светещите сърп и чук на знамето над главите им, мъжете запяват хита на Олег Газманов “Произведен в СССР”.Изпълненията на “Грамофон” приключват с поздрави, заявени от гостите в клуба по време на почивките. (добавено от agala)

“Най-тъпите” идеи в интернет бизнеса, които правят милиони - Ако си мислите, че вашите идеи за бизнес са абсурдни, можеби не сте видяли тези. (добавено от rjvlado)За да си комуникираме електронно с държавата, трябва да си плащаме. (поне 1000 лева) - Въпреки всички изказвания за това, колко е желателно гражданите да се научат да работят електронно с правителството и с държавните стуктури, все още има една неопреодолима пречка – парите. Едва ли има друга държава в света, която за да си комуникираш легално с нея, трябва да разполагаш поне с 1000 лева (добавено от stanislav)

Стига толкова. Доста дълъг списък. Има как да съм пропуснал доста неща. Немога всичките да ги прегледам в момента :) . Е, всичките публикации от горе са взети от "торбата" с зелените. Доста от тях са авторски и според мен имат нужда от повече внимание. Надявам се листата да ви допада. Ако не, може да прегледате свежо.нет и там да си харесате нещо друго :).

Поздрави,

Стан.

Чети нататък...

Свежо Карнавал 01 - Криминални

Labels:Здравейте на всички, които четете този блог. Сега се присетих, че из международните блог общности от време на време се организират "Блог Карнавали". Идеята е, че се избира определена тема на която пишат много хора. След това се избира и блогър, до който всички изпращат линкове към своите материали по темата. Този избранник отбира най-интересните, синтезира информацията и пуска пост с линкове и описанието им (на най-интересните).

И така, тук ще направя един вид "Блог Карнавал", който ще нарека "Свежо Карнавал". Ще отбера най-интересните и качествени неща на определена тема - "Криминални"

Ето качествените и подбрани публикации.

Публикуваха класация на най-глупавите престъпници през 2007 г. - Американският вестник "The Washington Post" състави списък на най-тъпите престъпления, които ни карат само да се усмихваме. В началото на Новата година дори за мъките и престъпленията по-добре да си спомним с усмивка... (свежо от MystiColors)

Българско ФБР или как котки и мишки си лягат заедно - Докато не се изберат хиляда – хиляда и петстотин чисти момчета и да се намери един президент дето не ходи на лов и приеми с отрепки, чието единствено достойнство е материалното състояние, придобито по престъпен начин, и десет агенции да се създадат, котки и мишки ще си лягат и стават заедно. (свежо от dpeshev)

Когато нямаш интернет - звъни на полицията - Потребителска гледна точка за набезите на един интернет доставчик над другите във Варна и бездействието на полицията. (свежо от zazabg)

Прокурорът-рекетьор бил "добър професионалист" - Арестуваният в сряда вечерта с белязани банкноти прокурор от Втори отдел на Върховната касационна прокуратура (ВКП) Ангел Дончев е бил "много добър професионалист, работил задълбочено и оставял отлично впечатление и като прокурор, и като следовател преди това". това заяви в четвъртък заместник-главният прокурор Камен Ситнилски. (свежо от yavori)

Двама германци и български офицер задържани за кражба на танк - През месец октомври до 13 декември те са извършили кражба на танк "Майбах" и опит за кражба на друг танк "Майбах", собственост на МО. Танковете са разположени като вкопани танкови огневи точки между с. Мелница и с. Лесово, област Ямбол, и са същите, за които скоро беше излъчен репортаж по bTV, уточняват от министерството. Вероятно това е възбудило и интереса на извършителите. (свежо от rio)


Не купувайте продуктите на Белла. Tе са убийци. - Собственика на “Белла” България - Венцислав Георгиев e убил бяла мечка за да покаже какъв мъж е и даже се хвали с това. Белите мечки са заплашени от изчезване, поради действията, които ние всеки ден правим. Има много малко останали бройки и е престъпление да се отнасяме така с този вид. През март 2006 година международния съюз за защита на природата, обявява белите мечки за застрашен вид. (свежо от bogomil)

Две години затвор дадоха на американец за спам - Мюлър бе осъден на 27 месеца затвор и на глоба от 180 000 долара, посочва БТА. Той бил разкрит при полицейска операция. Мюлър бил приел да изпраща рекламни спамове за търговски продукт на около 1,2 милион потребители на интернет портала "Американ Онлайн" (АОЛ). (свежо от am1cool)

И така, това са свежите избранници за този карнавал и тази тема. Ако някой има предложения за още неща по темата - пишете коментари.

Това е за сега и очаквайте следващия "Свеж карнавал". И все пак, за да бъде подборът по-добър и качествен, не забравяйте да гласувате.

Станислав

Чети нататък...

Да помогнеш и има ли това почва у нас!

Ето, че с началото на 2008 година, приключи и нашият експеримент. Според много хора, това беше едно доста амбициозно начинание. Също, много хора просто заложиха, че това е непостижима цел за този етап. Други пък, нито залагаха дали е постижима цел, нито мислиха дали има смисъл да помогнат - просто помогнаха. В крайна сметка , експериментът не беше успешен. Като най-голям брой посещения свежо.нет събра 8,317 от поставените за цел 20,000. Найстина, почивните дни не бяха най-подходящото време за подобни експерименти, но все пак беше Коледа и бяхме длъжни да се опитаме. Също както споменах в коментар по темата в alabala.org , изчакването не е най-доброто решение. Именно за това предпочетохме направо да действаме.

И все пак въпреки неуспешността на експеримента, се видя готовността на много хора да помогнат. Това е една невероятна обратна връзка. Стана ясно, че вече има едно активно общество, което стои до свежо.нет . Искам отново да благодаря на абсолютно всички, които ни помогнаха. Ето и листата с 30те наши приятеля, помогнали ни най-много:
Alkin
silvy
Gancho
RadioJOY
r3eb0k
arney
c3c0
Ivailo Gergov
Kosio Kostadinov
balimez
veri
nicky
ByeVas
Nevena
KosioxKostadinov
Simeon Simeonov
Vangel
zornitsa
Vamp1r3
Kristian Krumov
Dimitar Shopov
GuroT
TANIA
www4u
Vas1
zaheto
Pixelmind
Mihail Lyubenov
rako
Todorov Dimitar


Отзвук и помощ за нашия експеримент получихме и от няколко от любимите ми блогове и сайтове:
Експериментът “20 000″ на Svejo.net не успя
“Свежо” рамо
Да осъществиш едно желание
Да си направим "Свежо" парти!
Нека подкрепим “Свежо Експериментa”
Ние подкрепяме SVEJO.NET експериментът!
Свежият експеримент НЕ успя

Ние продължаваме с всички сили. От нас ще направим каквото е по-силите ни, свежо.нет да бъде едно удобно и любимо ваше място. Надяваме се, да помогнем и всеки ценнен блог пост да има възмжоността да получи нужното внимание и посещаемост. Все пак не забравяйте, че интереното определяте вие. Едно от най-важните неща е да давате своя глас за публикациите, които харесвате. По този начин вие помагате на всички останали, като им показвате кои са по-качествените неща.

Пийте Кафе, спете малко и се забавлявайте :),
Станислав.

Чети нататък...