Svejo.net е победител на Награди Озон

Labels: , , , ,


Здравейте свежари,

С радост мога да ви съобщя, че този уикенд на P2P конференцията в Търново, любимият ни сайт стана победител за наградите Озон :) . Те представляват интернет и технологично състезание с цел да се оценят и наградят фирми и индивидуални участници, които имат принос и постижения в Българското Wеб 2.0 пространство. Наградите са организирани от P2P конференцията и спонсорирани от Blogtronix

Като цяло конференцията протече страхотно. Имаше много готини хора с които се запознах, имаше много забавления, имаше полезни и добре представени лекции. Крайна оценка 6+ .

Наградите Озон бяха в неделя преди обяд. Всеки трябваше да представи проекта си за 3 мин. Общо взето нямаше нужда от предварителна подготовка :) . И все пак, сутринта докато си пиехме кафето с Nick и Pesho се заговорихме за това, как ще представим проектите си. Тук Ник подхвърли на шега, че ще е забавно той да представи svejo.net , а аз edno23.com :) . Защо пък не, така и направихме. Като краен резултат мисля, че се получи интересно и ефектно.

На кратко от мен, кои лекции и дискусии най-много ми допаднаха:

- Представянето на InitLab. Това е много добра идея, която се надявам да се развие. Поздравления за добрата презентация на Владимир Василев
- Лекцията Защо Ruby on Rails представена от Стефан Кънев. Презентацията беше поднесена интересно и професионално. Мисля, че в крайна сметка беше изключително успешна, защото поне 1/3 от присъстващите потвърдиха, че след нея биха изпробвали и дали шанс на този нов фреймуърк за уеб разработка. (Ruby on Rails)
- Идеите на Константин Христов за "Пътят на блогъра от соушъл буукмаркинг системи към изграждане на собствени общества", също много ми допаднаха. Той представи вижданията си за прехода от web 2.0 към семантичния web 3.0 . Неговите прогнози за силно семантично организиран уеб са, това да се случи след 5 години. Аз лично вярвам, че това ще е на лице още след около 2 години :) .
- Темата на Огин за това, как да съсипем сайта си за 3 мин. също беше много добре представена. Той сподели опит и виждания, които бяха полезни за доста хора от залата.

Дискусиите, които се заформиха около тези теми:

- Правни възможности за спиране на достъпа до сайтове и гаранции за свободата на публикуване на информация в Интернет.
- Способи за регулиране на отношенията между потребителите на сайтове, хостинг услуги и доставчиците на тези услуги.
- Правни аспекти на публикуване на информация в Интернет." също ми бяха полезни и ми направиха добро впечатление.
- Дискусията по темата за събирането на данните ни от Интернет и Мобилните доставчици, която представи Бого Шопов , също се получи много добре. Той нагледно ни показа, реално каква власт и сила могат да имат конкретни органи над нас, чрез събирането на информация за всички наши действия.

Общо взето, това е моето ревю относно случилото се на P2P конференцията в Търново. Ще се радвам да получа коментари относно моето представяне на edno23.com / svejo.net :) .

И не забравяйте, че svejo.net разчита на всички нас заедно, така че давайте своя глас за публикациите, които ви допадат. От наша страна ние продължаваме да работим по подобряването и развитието на сайта.

Свежи поздрави,
Станислав

6 comments:
gravatar
fen каза...
понеделник, април 27, 2009  

Честито, Свежари. Да сте все така напористи и да получите още много награди.

gravatar
kraska каза...
понеделник, април 27, 2009  

Браво!!

gravatar
marfi каза...
понеделник, април 27, 2009  

Честита награда :) Изпробва ли вече придобивката ?

gravatar
Станислав каза...
понеделник, април 27, 2009  

Благодарности на всички.
Лаптопа го изтествахме. Със сигурност ще ни е от полза в доста ситуации. Примерно ходене на други подобни конференции :)

gravatar
marfi каза...
понеделник, април 27, 2009  

Хареса ми как се разменихте с Ник, беше идейно :)

gravatar
Шемет каза...
петък, май 01, 2009  

Честито да ви е и от мен :)
Благодаря за специалното споменаване за init Lab.
Респект!

http://www.initlab.org

Публикуване на коментар