Svejo.net и партито относно 10г НетИнфо

Labels: ,

Здравейте приятели,

Както може би повечето от вас знаят, вчера имаше доста голямо парти по повод 10 годишнината от създаването на НетИнфо БГ. Цялото събитие имаше оригинален формат. Идеята е взета от Пипи Дългото Чорапче :) . Да, наистина е така. Виктор Пенев, изпълнителен директор, си призна, че тя е била вдъхновението.

Става дума за момента при Пипи, че тя не разбирала защо, когато хората имат рожден ден трябва да им правят подаръци. Именно обратното, на своя рожден ден, тя подарявала неща на нейните приятели Томи и Аника. Именно за това, нашите колеги решили да подарят нещо на всички нас. Първата половина от мероприятието, представляваше няколко панела с полезни дискусии относно бъдещето на медиите и Интернет.

Програмата започна с дискусия относно Медииното Бъдеще. В нея взеха участие Георги Лозанов (медиен експерт), Радосвет Радев ( собственик на Дарик радио). Тук участниците изразиха експертните си мнения и смятам, че те бяха полезно за всички нас.


След това беше и нашето участие. В този панел двамата с Явор и имахме честта да сме на сцената, както с Нели Огнянова и Андрей Райчев (социолог, ББСС-Галъп), така и с Богомил Илиев (един от създателите на НетИнфо). Богомил беше модератор, като се грижеше нещата да се случат по план (времево), както и задаваше въпроси, чрез които се достигаше до по-дълбока яснота по темите. Първо Нели говори по темата за запазване свободата на словото като ценност чрез законовата рамка. След това Явор и аз споделихме вижданията си по темата - Огледало на блогърското общество. Активности и ежедневни средства за поддържане на социална активност онлайн. Този панел беше завършен от Андрей Райчев и Гражданското общество, създаване, изгледи за изграждане в бъдеще, гражданското общество през призмата на новите медии. Според мен той се прояви, като добър оратор и взе вниманието на абсолютно всички в залата. Разбира се, имаше някои доста крайни изказвания, но може би това е начинът за постигане на голям ефект.

Тъй като е Петък и може би на много хора не им се чете толкова много ще посъкратя описанията :) . Имаше още 3 интересни панела - Образование, Бъдещето на интернет през погледа на хлапетата, Екология. Относно образованието говориха любимецът на народа - Даниел Вълчев, ректорът на НБУ (доц. Сергей Игнатов) и Явор Джонев (Фондация за развитие на образованието). Тук се даде много добър поглед за възможни решения на проблемите с образованието в БГ. Отговорите на въпросите към Даниел Вълчев бяха, както сами може да се досетите - дълги, завъртяни и без конкретен отговор. След това всички се позабавляваха от сърце на хлапетата, които доста добре поднесоха своите виждания. Те завършиха своята част със съвет - "Не посещавайте порно сайтове!" :) .

При темата за екологията, аз лично успях много нагледно да видя на къде са тръгнали нещата - на лошо. За да задоволим текущите си потребности без да вървим на зле, се оказа, че трябва да имаме 3 планети ... ама нямаме. Важното беше, че при едни оптимистични прогнози оправия има и то само с една планета. Просто трябва всеки от нас да помогне малко, все още не е късно децата ни да живят на нормално място. За повече инфо - http://www.panda.org/bg/ .

След всичките тези образователни панели, последва коктейл. За настроението ни се грижеха 10 от най-добрите DJ в България, а самото откриване за Entertainment частта беше Drum Show от Deep Zone Project.

Всичко това беше в периода от 12 на обяд до 12 вечерта. Разбира се, не може така лесно да свърши :) . Афтър партито за мен и по-голямата част от присъстващите продължи до 3 сутринта - clubbing.

Поздравления на колегите от НетИнфо за добрата организация и ще чакаме за снимков, видео и още текстов материал :) . Нали все пак това е подаръка за потребителите.

Желая на всички свеж уикенд и не забравяйте да гласувате за нещата, които ви харесват в Svejo.net,

Станислав

3 comments:
gravatar
marfi каза...
петък, декември 12, 2008  

Всичко хубаво, ама защо панели са избрали за заглавие на дискусиите.

gravatar
Явор Иванов каза...
събота, декември 13, 2008  

Защото дискусията е част от панела ;)

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, декември 15, 2008  

любимецът на народа - Даниел Вълчев
Андрей Райчев се прояви, като добър оратор


Имате забележително чувство за хумор!

Публикуване на коментар