"Джинга" ли е svejo.net? - Да :)

Labels: ,

Здравейте отново приятели,

Може би много от вас не знаят какво е Джинга (Ginga), значи не сте били на Варненската плажна алея на 22 август т.г. Там се случи Първият международен фестивал импровизация „Намери своя път” (Brige your way), който бе организиран от „Алея Първа” ЕАД, със съдействието на „Нашият град”, Bulgaria Air и Nestlе. За ден крайбрежната улица оживя в цветове, в музика, в хиляди блеснали очи и усмивки. Стана свежа Джинга.

Ние нямахме възможност да присъстваме лично... Затова пък, получихме много материали и информация, която смятаме че ще ви е полезна и искаме да споделим с вас.


Какво в същност е "Джинга"? Това е когато вървиш през живота леко, когато намираш уникален и неповторим начин да решиш проблемите си и да се чувстваш щастлив след това. Джингата е в красотата на ежедневието, в нещата, които ни се случват по най-неочакван и непредвиден начин. Джингата е импровизацията, наречена живот. Иначе е бразилски термин, който се използва в бразилските танци, във футбола, в смесването на музикалните стилове, в графитите.

Както и преди съм споменавал, Явор и аз не малко сме се занимавали с BreakDancing. Е, никога не сме били Про, но затова пък сме се радвали и наслаждавали от сърце. Вече може да сме доста по-далеч от уличното изкуство, но го ценим, него и хората, които се занимават. От друга страна ние смятаме, че сме намерили нашия уникален начин да вървим през живота, като се занимаваме с интернет технологии и се чувстваме щастливи от това. Ние имаме нашето красиво ежедневие, като аз лично смятам, че и svejo.net се вписва в Ginga-та :) . В сайта винаги може да откриете уникални, неповторимо интересни и полезни неща :) , като това прави и вашето ежедневие красиво. Така че, с усмивка може да отговорим - Да, на въпроса "Джинга" ли е svejo.net :) .


Какво все пак се случи във Варна? Плажната алея беше разделена на осем фестивални зони – всички решени в различен цвят и темперамент. Разнообразни култури и изкуства се сляха и изнесоха арта от затворените пространства на клубовете, галериите и залите. По време на "Bridge your way" всеки можеше да улови ритъма на живота и да почувства диханието на лятото чрез мастер-класовете по capoeira, samba dance, ginga music, графити. Зоните бяха отворени и достъпни за всеки, който желаеше да се научи да твори без граници, свободно да импровизира и в крайна сметка да намери своят собствен, неповторим и непринуден стил, внасяйки идеологията на “джинга”.

В зоната Capoeira & Samba Dance се вихреше националното бойно изкуство, ярко изразяващо духа на свободата, присъщ за истинската Бразилия.

Разбира се, случиха се още много и интересни неща - Стар микробус и стена от варели бяха изрисувани с графити; Ценителите на живия джаз и рок се насладиха на изпълненията на групите „ОМ”, „Хари Саркисян трио” и „French Conection”; пред „ Xtravaganzza” беше рапърският рай; Световноизвестният македонски кукловод Пане Темов „подпали” обувките на марионетките си; атракция бяха и триметровите артисти от групата Naria Inri Magaria; ... имаше специална Джинга валута -джингата, чрез която всеки можеше да си вземе сувенири от фестивала...

Много клипчета може да разгледате в Ginga канала във vbox7.

Нека да не ви натоварвам с повече информация. Ако ви е станало интересно - гответе се до следващото лято, когато отново ще имате възможността да присъствате на варненския фестивал за улично изкуство.

Радвайте се на живота и намерете своя свеж Джинга път :)

Станислав

0 comments:

Публикуване на коментар