Добавяйте си приятели, гласувайте и коментирайте

Labels: , ,

Както може би знаете, от миналата седмица пуснахме секция "Моите Приятели". Може да я намерите в дясната част на повечето основни страници. Сега ще обясня, защо смятам, че тя е много полезно нещо :) и как най-успешно да я използвате.

Разбира се, най-важното за да бъде полезна е да имате приятели :) . Като приятел може да си добавите всеки регистриран потребител в свежо.нет . Това става като отидете в даден профил и натиснете бутона "Добави като приятел". Моите препоръки са, да си добавите за приятели тези хора, които често добавят статии, които вие харесвате. Също ще ви бъде много полезно да си добавите за приятели хора, които сте забелязали, че гласуват или коментират интересни за вас материали.

Защо е полезно това със създаването на мрежа от приятели в свежо.нет? Много, често в сайта се появят супер интересни за вас статии, които не успявате да видите по една или друга причина. Съответно, когато имате приятели в свежо, ще може да следите много добре, какво добавят, коментират и харесват те. Получава се доста ефикасен мрежови ефект, който е полезен за всички.

Нека разиграя един примерен вариант на този мрежови ефект. Примерно сте добавяли интересни неща, коментирали сте, добавяли сте си приятели и като краен резултат има 20 човека, които ви следят. Така, когато вие гласувате за нещо свежо, хората които ви следят ще го видят и ако им е интересно ще го гласуват. Най-вероятно те също имат приятели, които ги следят и те също ще видят както са гласували (нещото, което сте гласували и вие) . По този начин се получава един вид мултиплициране на вашия глас - стига да гласувате за полезни и интересни неща и да имате приятели.

Друго важно нещо е, че дори някоя публикация да е на по-заден ред в зелени, ако тя е интересна най-вероятно ще може да я видите из действията на вашите приятели. Аз лично винаги откривам полезни или интересни за мен неща в тази нова секция.

И все пак, най-добрият начин да се възползвате от секцията "моите приятели" е да имате такива. Ако все още нямате - разгледайте хората, чиито статии най-много харесвате и си ги добавете. Може и мен да си ме добавите ;) - stanislav.

Надявам се да съм бил полезен,

Станислав

1 comments:
gravatar
Анонимен каза...
събота, август 14, 2010  

аз не го видам това добавете нито опция нищо искам само да дабавя един човек като приятел във свежо

Публикуване на коментар