Малко история покрай Svejo

Здравейте, Свежари!

Днес ще Ви разкажем за някои от новите неща, които пуснахме на скоро както и за историята на Svejo.net или по-конкретно от къде започнахме.

Преди броени дни водени от желанието да ви предложим все по-обществени (социални) средства за организиране на информацията пуснахме една дълго очаквана функция - "Добави приятел". Вече можете да добавите свой прител през вашият профил от секцията "Приятели". Също така защо да не можете да следите и техните гласове, коментари и други действия? Всичко това може да осъществите през вашия профил от секцията "Приятели".


Другата готина новост е "Моето Свежо". Ако сте активен потребител, то най-вероятно тази част от сайта е вече отключена за вас и можете директно да я използвате. Все пак за какво става дума. "Моето Свежо" е страница, в която може да разгледате интересни за Вас публикации. Какво обаче е по-специалното? Тази страница Ви предлага само материали, за които не сте гласували и такива, които след анализиране на вашите гласове сме преценили че може да Ви допаднат. С няколко думи накратко. Моето Свежо е мястото, където ние Ви предлагаме информация на базата на вашия уникален престои в Svejo. Естествено тази страница е индивидуална и изисква регистрация.


А сега е време да Ви разкажем малко повече за това през какви етапи премина Svejo.


Това бе официалният първи облик на Svejo. Дизайнът бе повече носещ словото свежо :) с ярко изразеният тогава ПОРТОКАЛ :) който се оказа че някак си пак приличаше на лимон за някои хора :)

Свежарската и нова по това време, а може би и единствената поддържана за това време в България социална мрежа за споделяне на интересни линкове започна да набира популярност. Дата бе 28 Март 2007г.След като постоянно пускахме нови и нови неща грижехме се за нашите потребители и имахме силна обратна връзка с тях, пуснахме и лекият за тогава редизайн с възможността да се поставят "свежо бутони" по блогове и сайтове, както и възможността да се пишат статии. В Svejo, вече имаше 1000 регистрирани потребителя.

След още повече подобрения, изчистване на големия хедър и съсредоточаване върху информацията, последва нова версия. Нея, вътрешно във фирмата нарекохме Svejo v2. Нейната цел бе да покажем на потребителите, че искаме да се съсредоточим върху информацията и средствата, с които да се филтрира само най-ценната и заслужаваща внимание. Последва премахване на възможността за писане на СТАТИЯ и съкратяване списъка с категориите. Svejo влезе в Топ 100 на Tyxo. Официално станахме партньори с НетИнфо.


Svejo ДНЕС!
Е днешното svejo.net е с още по-изчистен и професионален дизайн. Вече имаме и лого! Тъй като ние сме обществена мрежа и Вие потребителите ни, асоциирахте постоянно Svejo с лимон, а не с портокал както беше нашата първоначална идея, решихме да се вслушаме отново във вас. Сдобихме се с едно готино лимонче, което е обвито от зелени стрелки. Сега нашето официално лого носи свежест и общественост, което е идеята на мрежата. Има над 3000 регистрирани потребители и над 200 активни за разглеждане "Зелени" публикации. Имаме най-активната обратна връзка с потребителите си и отново всеки ден се опитваме видимо или не да подобряваме най-голямата Българска обществена мрежа за споделяне на линкове.


Благодарим на всички наши текущи и бъдещи свежи потребители!

от екипът на Svejo.net

4 comments:
gravatar
Svejar каза...
петък, ноември 23, 2007  

под Firefox на 1024x768 не изглежда добре top_bar-а излиза вдясно.

#top_bar_content {styles.css (line 27)
padding:6px 15px 0pt;

#logo_container_content {styles.css (line 84)
padding:6px 15px 0pt;

15px ако се заменят с 0 се оправя но предполагам че ще ви излязат други проблеми :)

Поздрави!

gravatar
GaN каза...
петък, ноември 23, 2007  

Ех, с носталгия си спомням за ранните версии на СВЕЖО. Пред очите ми израстна този мушморок :) Ако продължавате така да го развивате, не ми се мисли до къде ще стигне след време :) Изобщо, по-зрял е за възрастта си нашият любим СВЕЖО!

Дерзайте, момчета и продължавайте в същия дух! Аз съм луд фен :)

gravatar
Анонимен каза...
петък, ноември 23, 2007  

добре изглежда сайтчето, само 1 забележка:правописът на "официално" е с ИА, а не с я:)
USPEH!

gravatar
Явор Иванов каза...
петък, ноември 23, 2007  

Благодаря за корекциите! Всичко е оправено. Надявам се престоят Ви сега да бъде още по-приятен.

Публикуване на коментар