Световното в Svejo

Labels: , , , ,


Здравейте, приятели,

Както вече сте забелязали, на началната страница имаме две нови полета, които са сложени, за да ви държат в течение какво се случва на Световното първенство по футбол в ЮАР тази година.

Първото поле (в ляво на картинката) извлича актуалните новини около световното по футбол от Twitter. Новини, резултати, коментари и т.н. – всичко около световното, което представлява интерес за вас ще бъде извличано и показвано в това поле.

Второто поле (в дясно на картинката) е възможно благодарение на колегите ни от sportni.bg. Там можете да видите следващия предстоящ мач, а когато той е започнал можете да следите на живо резултата.

Отделно всички публикации в Svejo, които са свързани с Мондиал 2010 получават специално оформление, което да ги отличава от останалите, а в категория Спорт можете да видите специално меню, което показва информация изключително и само за световното първенство.

Световното е в Svejo и нищо около него не може да ви убегне.

Бъдете свежи,

Екипът на svejo.net

Чети нататък...

За ползването на социални медии

Labels: , ,


Иван покани екипът ни да се включи в играта „Защо използвам социални медии?”. Въпреки че играта вече приключи, ние решихме да уважим получената покана и да задоволим любопитството на Иван.

Тъй като Svejo само по себе си е социална медия, ще разгледаме въпроса от две гледни точки. Защо да ползваме Svejo като социална медия и защо Svejo ползва социални медии/мрежи.

Преди всичко е хубаво да се разберем за понятията. Към момента у нас са разпространени две различни схващания за социалните медии. Едното разбиране (което очевидно изповядва и стартиращият тази игра) е, че терминът „социална медия” е по-общото, което обединява в себе си социални отметки, социални мрежи и т.н. Общо взето всичко, което е генерирано от потребителите може да влезе в това схващане, независимо от конкретния начин, подход и пр.

Другото разбиране, което нашият екип е по-склонен да подкрепи, разделя активностите със социална насоченост в интернет спрямо начина, по който те се случват и целта, която си поставят. Така например имаме обособяване на социални мрежи, социални медии, социални отметки и т.н. Едните са съсредоточени върху връзките между хората и начинът им на комуникация, други се съсредоточават около споделянето на съдържание, което става център на активността, а не връзките между хората и т.н. От тук и нашето разбиране за Svejo като социална медия:

Svejo е мястото, където всеки може да споделя информацията, която пожелае. Информацията, която счете за интересна, полезна, забавна и т.н. Мястото, където всеки дава своя глас и помага добавените публикации да бъдат подредени – най-добрият възможен филтър. Сайтът с човешката оценка на информацията, където няма редактор, който да подрежда и задава интересното днес. Мястото, където връзките между хората се изграждат на база споделената информация. Където полът, годините, образованието и социалният статус нямат никакво значение, защото всички са равни и споделят идеи, коментират и гласуват за интересното в нета.

А защо Svejo използва други социални медии и мрежи? Отговорът е много прост: Искаме да улесним максимално достъпа до популярното съдържание.

Фен си на Фейсбук? – чудесно. Ние сме там и няма нужда да напускаш любимото си място, за да следиш интересното в българското интернет пространство. То идва при теб там, където ти искаш.

Фен си на Туитър? – страхотно. Свежите профили са заредени и готови на „едно следване” разстояние.

Другата основна причина да използваме социални медии и мрежи е по-бързият и лесен начин на комуникация. Стремим се да предлагаме най-различни, но удобни за вас, начини за връзка с екипа ни. Освен това откриваме нови приятели, получаваме повече и по-добра обратна връзка, а това ни помага да се развиваме по-бързо и спрямо вашите желания.

Не на последно място социалните медии са свобода. Свободата да избираш, споделяш и информираш.

Бъдете свежи,

Екипът на svejo.net

Чети нататък...