Svejo освежаване

Labels: , ,


Здравейте, приятели,

Новото Svejo е тук и финализирането на настройките продължава.

Въпреки предварително направените тестове, поради миграцията към новата версия на сайта, има доста времеемки задачи, които дори в момента работят и някои от функционалностите ще бъдат възстановени възможно най-бързо.

Тъй като количеството информация, която трябва да мигрира е огромно, сме направили всичко възможно да изпитате минимален дискомфорт на услугата.

Молим да ни извините за изпитаното неудобство!

В следващите няколко дни функционалностите ще заработят нормално и по етапно ще добавяме нови такива, които смятаме, че ще харесате и по-важното - ще са ви полезни.

Не се колебайте да ни сигнализирате за грешки, проблеми и впечатления на официалната поща на сайта, както и чрез формата за контакт.

Бъдете свежи,

Екипът на svejo.net

26 comments:
gravatar
Maria_ каза...
вторник, януари 12, 2010  

Днес свежестта не ми се отдава.На вас-също.Не знам какви и колко са проблемите на сайта,но той вече не е уютен,не е шарен,забавен,...не е свеж,няма дух,не създава настроение.Стискам палци да успеете да се справите с проблемите и дано не разрушите това,което обикнахме:)

gravatar
Явор Иванов каза...
вторник, януари 12, 2010  

Мария ако намираш някакви проблеми моля те съобщавай ги веднага за да можем да отреагираме.

До колкото до неудобства и шарения... за сега отзивите са 50:50. Нормално е при промяна в началото като не е свикнал човек да изпитва лек дискомфорт.

gravatar
Марина каза...
вторник, януари 12, 2010  

И на мен сякаш ми харесваше дизайна на старото свежо.. за проблеми сега освен, че не намирам бутон за редакция на публикация, няма нищо :)

gravatar
Unknown каза...
вторник, януари 12, 2010  

Фугас :Успех,имам и питанка,в началото /първия час/ можех да правя коментари по статиите сега съм ограничен,що е то?

gravatar
Цветан Дичев каза...
вторник, януари 12, 2010  

Новото Свежо ми харесва. Дизайна е свеж и изчистен. А това, че новините вече ще могат да се категоризират е много по-добре, отколкото беше преди - само с тагове. :)

Не знам защо толкова много хора взеха да плюят "А, не ми харесва", "Искааам старото Свежо" и т.н. Поне когато искате да отправите критика, нека тя да бъде градивна, за да могат администраторите да извлекат някаква полза от нея, а когато напишеш коментар "Не става", някак си не върви.

Поздрави!

gravatar
Мариана Евлогиева каза...
вторник, януари 12, 2010  

"До колкото до неудобства и шарения... за сега отзивите са 50:50."
Или не сме се учили да четем по една и съща система, или да смятаме... ;-)
Прегледах доста коментари - определено не е 50:50, защото повече от 2-3 одобрения и няколко "дайте да им дадем още време" не видях!
За шаренията не ми пука много, но като функционалност новото Свежо е инвалид първа група!
А, и що за дивотия - мога да си избера тук какъв ли не профил, само не виждам профила от Свежо???

gravatar
fen каза...
вторник, януари 12, 2010  

Ще ми трябва време, промяната е голяма.
Искам да споделя няколко неща:
1. Svejo widget-а ми в сайта спря да работи:( Нов ли да си направя или просто е временен проблем?
2. Дали thumbnail-ите към старите статии ще си намерят пътя и ще се виждат пак?
3.Защо е премахната колонката тип "публикации на приятелите ми в Свежо"?

Май толкова на този етап.
Хубава вечер.

gravatar
hexemexe каза...
вторник, януари 12, 2010  

И къде въобще се дяняха всичките ми приятели? Имам ли приятели в новото свежо, къде да ги търся?

gravatar
GaN каза...
вторник, януари 12, 2010  

Венци, виж си пощата :)

hexemexe, скоро ще си ги имаш.

gravatar
umnia-53 каза...
сряда, януари 13, 2010  

A koi ste mi warne kirilicata?-Kak da pisha sega?Sram me e!STe chakam,no do koga.ne znam?!!!

gravatar
Анонимен каза...
сряда, януари 13, 2010  

Защо не могат да се добавят връзки???

gravatar
RoujkaBG каза...
сряда, януари 13, 2010  

Ган,
затри ми се самоличността!? Няма ми снимката, няма ми прякорът "Коментаторката", няма ми приятелите, няма връзка с тях, няма ми и Зеленият бутон,който ми даваше възможност да гласувам без да си губя времето да обяснвам защо го ползвам, въпреки, че аз винаги съм се мотивирала, макар и ненужно.

Излишно е да ми показвате кой какви действия е ивършил, гаче е извършил престъпление като не е гласувал позитивно, или пък като е гласувал отрицателно. Мен изобщо НЕ ме интересува някой гласувал ли е, или пък как е глаувал -позитивно, негативно и защо го е направил.

Много моля спестете ми тези простотии да гледам кой к,во направил, щото изобщо НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА И ВЛИЗАМ В МРЕЖАТА ДА ЧЕТА НОВИНИ, А НЕ ДА СЛЕДЯ ХОРАТА.

ДА СИ ГИ СЛЕДИ МВР, овен ако това не са нарочни екстри за улеснеия на МВР служителите и допускам, че е възможно сайта да се вкарва в унисон със Закона за следенето на електронните медии- бърз и лесен достъп на служебните лица до извършваните действия от потребителите.Дано да не съм права, ама...

Шрифтът е прекалено дребен и НЕ СЕ ЧЕТЕ ЛЕСНО.
Аз го чета с 3,5 диоптър и огромна лупа.
Движещите се реклами са вредни за зрението.

Единственото позитивно нещо, което забелязвам е
преахването на Стената на Слвата, дето се мъдрех все едни никове, които водеха към клюки, интриги, простотии та чак до "Бохчата за пенис" на Док и вибратор, вместо нос на дед Мороз..

Вижте полето за комнтарите и възсановете плъзгача, с който текстът се мести и е възможно да се коригира, а не както е в момента. Няма опция редактране, както е тук, например. Виждам механична правописна грешка, която не мога да отстраня за съжаление.
Успех

gravatar
Анонимен каза...
сряда, януари 13, 2010  

И аз вече ще спра да ползвам "свежо" не ми харесва изобщо.Развалихте хубавия сайт,жалко.

gravatar
Анонимен каза...
сряда, януари 13, 2010  

Жалко за свежия сайт.Удоволствие беше да го посещавам

gravatar
Анонимен каза...
сряда, януари 13, 2010  

Беше добре да има възможност за редакция на публикацията..

gravatar
Анонимен каза...
сряда, януари 13, 2010  

Не са достатъчни етикетите, не намирам подходящи за статиите, които слагам.

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, януари 14, 2010  

Старият дизайн беше много по-хубав, много повече отговаряше на името на сайта. Хубаво е, че се опитвате да правите нови неща за потребителите, но точно в конкретния случай не се е получило много добре :)

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, януари 14, 2010  

Ама защо развалихте хубавата работа ?

gravatar
fintara каза...
четвъртък, януари 14, 2010  

Дизайнът е хубав - стилен и технологичен, но вече не толкова весел и забавен;
Функционалността е намалена.

Това е, накратко, което искам да кажа за новото Свежо.

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, януари 14, 2010  

Това свежо изобщо не е за българския пазар. Така организирано е за сайт с 1-2 милиона посещения на ден. Стана изчистено като в аптека, изобщо не е удачен дизайнът и функционалността.

gravatar
Анонимен каза...
петък, януари 15, 2010  

Скучно, скука, Чуждо-о-о-о! Студено-о-о-о! ! !

gravatar
waysbg каза...
петък, януари 15, 2010  

А ми и на мен май ми харесваше стария дизайн... Като че ли съм свикнал с него. Категоризациите са добри , логото е готино, но има нещо криво в цялата работа.... Май не е толкова компактен както "старото" Свежо, всичко е толкова огромно и неоптимизирано, и объркващо. Не ми харесва!

Това разбирасе е само мое мнение :)

Пожелавам успех на новата визия

gravatar
LaSombra каза...
вторник, януари 19, 2010  
Този коментар бе премахнат от автора.
gravatar
Анонимен каза...
петък, януари 22, 2010  

Не знам от къде да почна?! Няма да лъжа, че връзката ми със Свежо е по любов, а по-скоро по сметка. Удобно, лесно и бързо място за споделяне на линк към статиите в блоговете ми, което води след себе си коментари, посещения, абе с 1 дума - трафик. При съотношение 60:35 Гугъл, Свежо за последните дни мога да кажа, че трафик от Свежо просто нямам! Защо? Ами нямам шанс да имам след като дори самият аз не виждам последните пуснати линкове, то как да очаквам друг да може?
Бутоните за гласуване работят когато сметнат за нужно. Категоризацията е трепач, само да имаше и категория като за мен, а не да пускам за мобилни телефони в "други". Въпреки, че преди появата на "джаджи" другаде не съм публикувал виждам трафик от категории "изкуство", "телевизия", което е абсурд...
В резюме какво значение има дизайна след като функциалността е нулева. Може да се занимавам с малки блогове, но пък в крайна сметка Свежо се класира и генерира трафик, а от там и приход от такива като мен, които споделят линкове към интересни материали. Убеден съм, че дискомфорта е не само мой, а и на много други потребители и не съм убеден колко добре ще завърши това. Аз лично ще почакам още седмица и ако нещо не се промени просто приключвам тази одисея - не виждам смисъл да продължава така...

gravatar
Ira каза...
понеделник, февруари 01, 2010  

Здравейте свежари, новият дизайн е супер, но се получи проблемче. От 5 дена изчезнаха всички гласувани работи на сайта ни, но не и на акаунта.Сега все едно не сме ги добавили, а в акаунта всичко е наред. Дано не е сериозен проблема.

gravatar
Ira каза...
понеделник, февруари 01, 2010  

Искам да добавя, че благодаря на "Свежо", че ги има и им желая успех в идеите им, защото докарват много хора на сайта ми, и така помагат да развивам моите идеи, при това напълно безплатно. Провокирах се да го кажа като прочетох някои много нагли горни коментари, та чак се нервирах.

Публикуване на коментар