Svejo екипът подкрепя БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИГ БРАДЪР! 2010 НЕ Е 1984!

Labels: , , , , , ,


Здравейте, приятели,

В 11:00 ч. на 14.01.2010 година е насрочен протест срещу опитите за нарушаване на цифровите ни и гражданските ни права от страна на Държавата, чрез Закона за електронни съобщения.

Екипът на Svejo подкрепя организирания протест, защото:

Държавата вменява задължение на доставчиците на интернет, те сами да поемат разходите и да предоставят информацията чрез така нареченият ”пасивен достъп”. Този пасивен достъп всъщност означава, че всеки може да използва този достъп без да се налага доставчика на информацията, който я е събрал да разбира за нея, тоест не да се налага, това е задължително той да не разбере.

...

Проблемът е, че се наблюдават свободни граждани, които не са заподозрени в престъпления, нито са виновни или най-малкото са обвиняеми. Може би ни обвиняват, че живеем вече. Всеки български гражданин ще бъде щателно проучван и ще бъде събирана информация за неговия личен живот, дори и бизнес живот с цел евентуално, ако трябва, евентуално ако стане неудобен за някого или евентуално стане престъпник.

...

Събирането на данни на граждани е агресивен метод за навлизане в личният живот на всеки един от нас и аналог на това някой да върви и със специални разузнавателни средства да се домогва до нашия живот. До момента всички знаем, че това ставаше чрез Закона за специални разузнавателни средства.

...

Никъде в Европа не е проведено проучване, което да потвърди необходимостта от създаване на такава база данни, можете ли да си представите колко голяма е тази база данни – не можете, аз ще ви кажа огромна. И тази информация е поверителна. Тя е нещо, което принадлежи на всеки един от нас, няма защо да я даваме на някой друг.

Източник: Изказване на пресконференция по тематиката – ОПИСАНИЕ на проблема

Всичко за протеста и мотивите за неговото организиране можете да намерите на: http://svobodata.org

Бъдете свежи и ценете свободата си,

Екипът на svejo.net

17 comments:
gravatar
MARFI каза...
понеделник, януари 11, 2010  

Благодаря за подкрепата и бързата реакция. Ще се видим в четвъртък пред входа на парламента!

gravatar
Bogomil "Bogo" Shopov каза...
понеделник, януари 11, 2010  

И аз благодаря, ще се видим на изхода

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, януари 11, 2010  

кой е на власт?-МВР- и не се чудете за така наречени превантивни мерки като събирането на данните.Г-н Б.Б. няма да е доволен нито от мотивите, нито от протеста. А той е Гуру на послушен български народ.

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, януари 11, 2010  

Аман то ченгета! И аз не съм послушен! Май скоро Б.Б. ще си ходи в дупката от която излезе! Подкрепям ви напълно!

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, януари 11, 2010  

ще стане същото като миналата година пред народното сабрание! няма да дойде почти никои,а тези които доидат или ще бъдам смазани физически,или ще бъдам снимани и вкарани в регистър и пак смазани поотделно физически и психически! това е целта на мръсната система на ББ и приятелят му ЦЦ.
Нищо няма да направиме! това ще бъде полицеиска държава,помнете ми думата,колкото и да се опъват някои! 90% вече са с промити мозъци!

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, януари 11, 2010  

Дайте ни този e-mail на МВР - ще си пускам писмата с копие до тях доброволно... и се надявам всички честни граждани да направят така... то ония дето имат да крият могат да си криптират съобщенията и така веднага ще става ясно кой-крив, кой-прав! Пък и така ще решиме въпроса с безработицата - половината безработни ще четат кореспонденцията на честните българи - а другата половина - ще дешифрират криптираните файлове...

gravatar
Асен Генов каза...
понеделник, януари 11, 2010  

И аз ви благодаря, пичове!!!

gravatar
Анонимен каза...
вторник, януари 12, 2010  

Каквото и да си говорим при НДСВ 2001-2005 се живееше хиляди пъти по-добре от колкото при Станишев и сега при Бойко.

gravatar
Анонимен каза...
вторник, януари 12, 2010  

Тази инициативи на МВР в БГ, да се подслушват телефоните и интернета на всички БГ граждани, е една нелепица,нарушаваща човешките ни права, като граждани на БГ, ЕС и Света!?!
Те от МВР, ако искат да ни монтират и по една камера във всяка стая и да си ни следят по-добре?!? Та да им е по-лесно...ха-ха...
То и в момента моя телефон се подслушва от МВР, но само се чуда Защо?, По какъв повод? Защо се харчат напразни ДържавниПАРИ?, т.като аз съм безработна и разговарям единствено с роднините ми и приятелите ми, които по нито един начин не са "достойни" за подслушване, а пък и разговорите ми са напълно обзети от ежедневието, като: БЕЗРАБОТИЦА, БЕЗПАРИЧИЕ, МИЗЕРИЯ, четем си новините от нет-а и т.н.Това са теми обхванали целия БГ народ.
И вместо да харчим парите си, (като данакоплатци) за МВР-та СРС-та, може да си оправим проблемите, които късаят всички граждани, а именно: адекватно заплащане, намиране на работа, нормална и качествена храна в магазините, достъпни цени и качество на услугите (ток, ВиК, парно, горива, телефон, интернет и т.н.)!!!!!

gravatar
Павел каза...
вторник, януари 12, 2010  

Браво за подкрепата,

Вече и политически партии подкрепят протеста, ще видим какво ще излезе

gravatar
Анонимен каза...
вторник, януари 12, 2010  

Банда идиоти сте се събрали тук...умряхте да не разбере някой какво порно гледате...сякаш някой ще си направи труда

gravatar
Анонимен каза...
сряда, януари 13, 2010  

http://svejo.net/story/local-news/139172-Trepaneto-nachin-na-upotreba

Кое казахте, че остана свободно?

@ ченге @ ченге @ ченге @ ченге @

Със здраве да си ги храните и да си ближете от тях раните!

А знаете ли колко вървят на дребно личните неприкосновени данни на всеки от нас?

Заинтересувайте се.

50 000 души за 500 лева = 1 стотинка парчето

От няколко години лица с достъп до поверителни лични данни във всякакви държавни учреждения продават масово и на парче на частни лица Вашият уж неприкосновен личен живот!
Или ще кажете, че не са Ви звънили по мобилния лица дето не сте ги чували с всякакви предложения?
Цялата организирана престъпна структура в тази държава има едни кукловоди и един родилен дом... И Вие ги знаете! И продължавате да им плащате от Вашите данъци дори и когато ще вземат парченце по парченце живота Ви!
Гнилото го реже хирурга за да спаси колкото може, ако не могат сами - прокурор трябва да отреже цялата мафия на заплата в тази държава!

gravatar
Анонимен каза...
сряда, януари 13, 2010  

Наистина държавата се владее от ченгетата: от бруталните престъпления до банковите далавери, от медиите до изпълнителната власт, всичко е дирижирано и в ръцете на ченгета. Казват, че бивш педал и бивша курва няма, както и бившо ченге. Навързани са и навсякъде. Това е най-големия проблем в тази държава. Някой може ли да се справи изобщо? Интересно как са оцелели 1 година свидетелства с явни извършители в кадър и кой и кого обслужват? Написаното тук е истина - бях и видях - и 10-ти и 14-ти... Бандити с униформи! http://www.zdravei.bg/public/blog/view/id_1415/title_Trepaneto-nachin-na-ypotreba

gravatar
Анонимен каза...
неделя, януари 17, 2010  

Абе толкова сте ми интересни. Те ни следят от толкова време, това че сега са решили да озаконят това следене не значи, че нещо ще се промени. Просто вече ще могат законно да ни следят.

gravatar
maria каза...
неделя, януари 17, 2010  

Съюз "Духовно възраждане- България".
Предпочитаме свободата, единстевоно право на всеки български граждани. В такива реномирани еликтронни медии, никой не ще желае да напише нещо, което да засетне другите. Тук си дават простор всички творци, които желаят благота нва България.

gravatar
Анонимен каза...
петък, януари 22, 2010  

А какво ще стане с анонимната информация от анонимни никове, които пишат, без някой да им търси отговорност и да проверява валидността на информацията/ дезинформацията, която поднасят. Няма имена, няма снимка, няма никакви данни, така се манипулира общественост. Така обаче се нарушават и права на други граждани. Диалогът с гражданите е и европейска политика, но в балканския регион нещата очевидно стоят по друг начин, защото ТУК ТЕКАТ СЕРИОЗНИ РЕСТАВРАТОРСКИ ПРОЦЕСИ, ЗАТОВА КОМУНИЗМЪТ КАТО ИДЕОЛОГИЯ НЕ СИ ОТИВА ВЕЧЕ 20 Г. По-добре е авторите да бъдат известни и коментарите да бъдат спрени, ЗА ДА НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ЧОВЕШКИ ПРАВА!

Опитвам се да се свържа с екипа на "Свежо", но трябва да чакаш от умрял писмо, защото няма адрес, няма телефон, а на имейла никой не отговаря. И това било сериозно издание, и това било информационен и комуникационен източник.

Любима Йорданова - 8 77 65 91. На този телефон администраторите на "Свежо" моля да ми се обадят. Имат сериозен проблем.

gravatar
Анонимен каза...
петък, януари 22, 2010  

От вашата подкрепа за протестите срещу предложението на МВР за достъп до ел.пощи ще се радват най-много престъпниците.Аз на се страхувам от такъв закон.Чист съм и нямам от какво да се страхувам.

Публикуване на коментар