Спираме поддръжката на "Блог на деня" в svejo.net

Labels: , ,


Здравейте,

Пиша относно още една малка промяна по сайта. Този път промяната не е свързана с нещо ново, което ще пускаме или подобряваме, а с нещо старо, което смятаме да спрем. Както може би сте разбрали от заглавието, става въпрос за блога на деня.

Решението не взехме лесно и от доста време го обмисляхме. За добро или лошо, повечето активни и качествени блогове се изредиха по веднъж-два пъти, като "Блог на деня". В последно време обаче, от една страна намаляха номинациите и дори имаше спечелване на "Блог на деня" от сайтове, които не са блогове, а от друга намаля активността - номиниране и гласуване. Това са и 2та фактора довели до решението да спрем секцията на този етап.

За сега е това, като се надявам в бъдеще да можем да измислим подобрен и по-актуален вариант на блога не деня.

Поздрави, усмивки и продължаваме само напред,
Станислав

7 comments:
gravatar
Анонимен каза...
понеделник, март 09, 2009  

Принципно доводите ви са разумни.Аз обаче си мисля, че е добре да дадете шанс на класацията.Може би нещо в нея трябва да се промени. Проблем е, че в нея влизат сайтове, които не са блогове.Проблем е, че понякога доста често се повтарят блогове на деня, но има доста, които не са били.Да не говорим колко блогове сега прохождат и.....Не знам, помислете.Не погребвайте нещо, което е работело.Ако трябва да направим дискусия и да помислим заедно:)

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, март 09, 2009  

според мен е хубаво да си я върнете, но да промените начина за определяне на "Блог на деня"
По друг начин трябва да става номинирането и оценяването според мен.
Примерно може да вържите добавянето на информация с блоговете. Преработвате добавянето да проверява дали сайтът от който се добавя е блог или не (някак си все още ми е мътно как ше стане това :D ) и ако е блог, добавените линкове за деня се записват в отделна страница за гласуване. Когато се гласува за линк от блог, гласа се записва и като глас за самия блог и този с няй-много гласове става "Блог на деня"
На мен това ми е идеята, малко е неясно как само ще стане това ама...вие сте умни глави ще се справите ;)

gravatar
Анонимен каза...
вторник, март 10, 2009  

Не мога да разбера, каква е тази липса на участие в темата. Защо всички проблеми в България са плод на разискване само, когато е налице личностна заинтересованост? сигурно, ако Станислав беше написал спираме рейтинга или добавянето на повече от 1 тема за ден щяхте да изригнете всички. Не става дума за мен или вас, помислете за прохождащите блогове.Защо да не ги подкрепим с нещо такова.Или пък да измислим Блог на деня да е обвързан с определена кампания.Например, някой написал култова статия, да му вземем интервю, да го представим ТУК.....Айде събудете се.Ако не ви вълнува блогът на деня, поне кажете ЗАЩО.

gravatar
petervanev каза...
сряда, март 11, 2009  

Сега попадам на тази статия - доста време не си бях чел натрупаните емисии :(
Значи според мен отпадането на "Блог на деня" е правилно, но смятам, че ще е по-правилно от заменянето с "Блог на месеца". Това съм го казвал и преди. Като идея е много, много добро, но за ежедневна класация - не става явно, и доводите на Стан го показват.

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, март 12, 2009  

Ясно е, че все някога ще стане неизползваема. Много блогове се изредиха по два - три пъти, има и такива , които нямат нужната реклама, но пък може хората да добавят статиите си в свежо, така че ще се получи баланс.

Може да се направи някаква класация, където всеки да добавя блога си, а потребителите на свежо да коментират, примерно :)

gravatar
Анонимен каза...
събота, март 14, 2009  

Не мисля, че проблема е в изреждането на блоговете, а по-скоро в номинирането им.Рядко се номинират блогове.Само да ви спомена, че блоговете, които се поддържат в нашето пространство надвишават цифрата 1000.Изненадани ли сте.Хайде сега ми отговорете, защо да е излишна тази класация. Да не говорим, че е на-лесно да се увеличи срока за неповторяемост. Има и още нещо, за период от 2-3 месеца има толкова новосъздадени блога и цялата блогосфера е толкова променена, че не виждам причина да отпада блога на деня. Промяна трябва, но не мисля, че премахването е добро дело.

gravatar
MARFI каза...
петък, май 08, 2009  

Трябва да се промени начинът на номиниране, но да остане класацията. Надявам се да съумете да изчислите как да я направите по-добра.

Публикуване на коментар