Петъчни свежи блогове

Labels: ,


Привет приятели,

Днес, реших да дам малко повече внимание на 4 блога с авторско съдържание. Как ги избрах ли? Влезнах в Свежо в Новите публикации и по ред на номерата отбрах първите 3 статии, които ми привлякоха вниманието. Крайната цел е да се популяризират с една идея повече хората, които творят и пишат. Ако ви харесва идеята ще се радвам, ако и вие направите подобно нещо в своите блогове.

Ето и моят избор днес.

Първата статия която си харесах е за Най-опасните думи в бизнеса. В блога на Майк Рам - Спри и помисли. В статията може да откриете списък от 12 думи с кратки описания, защо са описни за биснеса :) .

Втората статия е от кандидата за Евродепутат - Богомил Шопов -
Поредния абсурд на управляващите - наглост нечовешка
- Общо взето става въпрос за нашето следене в интернет и нарушение на правилника на Парламента, на демократичните принципи и на законодателния процес изобщо.

Третата статия е част от най-големия блог за пътеписи в България - Другата Италия: Милано и Lago di Como за седмица (2). Тук може да прочетете, един страхотен пътепис за пътуване до Италия - Милано, който е придружен от достатъчно много авторски снимки, за да може да се потопите лично в пътуването :)

И така, това беше моя избор за авторско съдържание. Ако ви допадат статиите, моля гласувайте за тях в svejo.net. Не забравяйте, че за да имат вашите гласове по-голяма тежест трябва да сте се логнали :) . Гласът на всеки от вас помага за по-качественото отсяване на качествените неща.

За да подсилим популяризирането на авторски материали, с екипът решихме следващата седмица, петъчният бюлетин, който се изпраща по пощата до останалите свежари, да бъде композиран само от авторски статии.

Желая ви приятен и свеж петък,
Станислав

8 comments:
gravatar
Анонимен каза...
петък, март 20, 2009  

Супер!
А как ще отделяте авторските и какво значи авторски? Преводните авторски ли са?

gravatar
Анонимен каза...
петък, март 20, 2009  

Леле, свежо, та дрънка!

gravatar
Stan каза...
петък, март 20, 2009  

Авторски са тези, които си личи, че са написани от въпросния човек, направил публикацията. Това разбира се в много случай е спорно. Така или иначе седмичния бюлетин се композира лично от екипа, така ще се и отсяват.

Преводните авторски ли са? Зависи... Примерно статията на Майк Рам, той е превел чужда статия, но е добавил и свой мисли - добавена стойност. Това спокойно може да сложи публикацията му в графата - авторски.

gravatar
Bogomil "Bogo" Shopov каза...
петък, март 20, 2009  

Благодаря

gravatar
Анонимен каза...
петък, март 20, 2009  

И на мен ми хареса пътеписа. По принцип обичам всичко за пътешествия, особено снимки. Аз самият обаче рядко "пътепиствам", а направо показвам снимки :)). А пилитически писания не обичам да чета, макар понякога да пиша хапливи есета срещу корумпираното правителство! :))

gravatar
Анонимен каза...
петък, март 20, 2009  

На мен пък ми харесва идеята. Вдигам дясната си вежда и казвам силно "О, йе".

gravatar
Анонимен каза...
петък, март 20, 2009  

Добър подбор

gravatar
waysbg каза...
четвъртък, април 02, 2009  

Не е лошо като идея. Наистина си заслужава, хората които творят, да се забелязват и издигнат по този начин, особено от уважавани личности, като Авторите и екипа на Свежо :)

Публикуване на коментар