Коментари по анкетата за Svejo.net

Labels: ,


Здравейте приятели,

Искам да благодаря на всички, които се отзовахте на молбата ни и отделихте по 5-10мин да попълните свежата ни анкета. Тези резултати са много важни за нас, за да можем да променим и подобрим svejo.net , така че да ви бъде по-удобен и още по-полезен.

Получихме няколко забележки относно един въпрос. Той е:

Живеете в:
-София
-Областен град
-Град
-Село

...забележката е, че сме разделили хората на софиянци и провинциалисти. Разбира се, че няма такова нещо. Зад този въпрос стоят няколко фактора. Един от тях е - това е стандартен демографски въпрос. Друг важен за отбелязване момент е, че има значителна разлика в интернет свързаността между София, голям град, малък град, село. Това оказва влияние във времето нужно за отваряне на сайта. Съответно подобна информация е полезна за подобряването на услугата. Твърд пример е победата на vbox7.com спрямо youtube, за България. Една от причините vbox7 да бъде избора за много хора е именно бързата му връзка извън София.

И така, като цяло за сега допитването върви много добре и получаваме много и пълни отговори. Благодаря за което :) ! Сигурен съм, че след пълната обработка на отговорите ще имаме важната за нас информация да направим поредната крачка напред и да подобрим Svejo.net.

Щом, четете това, най-вероятно сте сред хората, които ползвате сайта и ви е полезен. Именно за това ще ви помоля да дадете на приятели, които знаят за Svejo.net - да попълнят нашата анкета. Благодаря предварително :) .

Свежи усмивки и очаквайте подобрения по сайта, както обикновено спрямо вашите нужди.

Станислав

8 comments:
gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, февруари 26, 2009  

Участвах в анкетата и ще ми е интересно, какви ще са резултатите.

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, февруари 26, 2009  

да, би било интересно да видим резултатите, аз също отделих време и я попълних :)

gravatar
Stan каза...
четвъртък, февруари 26, 2009  

Свежи благодарности :)

gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, февруари 26, 2009  

Здравейте свежари,
не очаквах че толкова бързо ще има отговор на блогпоста ми, но вече втори път едва ли ще се изненадвам :D
По темата - не мисля че това каква е връзката на потребителите в другите градове и села с интернет е оправдание за въпроса в анкетата ви, камо ли примера с vbox и youtube. Аз съм от Асеновград, но предпочитам да посещавам youtube - е зарежда 10 сек. по-бавно, голяма работа, но забравяте момента с качеството на клиповете. в Vbox качеството е тотално зле..но това е друга тема.
Става дума че никъде от анкетата не личи че искате да определите каква е свързаността, къде е посочено това? Всеки нормален човек от "провинцията" би се сетил първо за това за което и аз се боря.
Има много хора които са потребители тук от други градове и са много докачливи на тема софия и провинцията. всички знаем че това е война която се води много отдавна в българия, но в карйна сметка замислете се...всички сме българи.

иначе нямам нищо лошо против svejo.net, той е един от сайтовете от които ежедневно се информирам, но....имайте приличие в крайна сметка. Най-вече че svejo.net се ползва с огромнен респект у повечето блогъри.

gravatar
Явор Иванов каза...
четвъртък, февруари 26, 2009  

Привет Иван,

Искам да вметна един, два коментара тук.

Примера с интернет свързаността е ОК за мен. За теб и шепа други хора явно не е. Нормално е да не може да се постигне 100% щастие. В svejo.net се опитваме да постигнем максимален процент щастие във всичко, което правим.

Относно предложението ти за поленце, в което да се пише името на града. Искам да си представиш поне за момент последните няколко въпроса и да споделиш дали ти може да извлечеш по предложения от теб модел информация за какви хора посещават Svejo.

Ще дам фиктивен пример за вида: 60% мъже от големите обласни градове на възраст 30 години.

Тази информация може да бъде тълкувана по доста начини в зависимост от целта, която имаме... не е само за конкретния пример, който колегата Станислав даде за интернет свързаемостта.

Анкетата / Допитването е изготвено от професионалисти и аз лично им се доверявам, че анкетата ще ни донесе възможно най-адекватната информация по начина, по който е поднесена в момента.

Да най-вероятно тя не е перфектна, но всичко е въпрос на баланс.
Ако си потребител на Svejo то ние сме ти благодарни, че го ползваш и че си попълнил нашата анкета за да допринесеш за следваща голяма крачка в развитието на социалната мрежа, както и за това, че сподели с нас мнението си относно нея.

Всички мнения на потребителите ни се четат и ако се нуждаят от отговор, то те получават такъв.

По нататъшни коментари според мен са излишни тъй като няма какво по-градивно да си кажем.

С уважние,
Явор Иванов

gravatar
MARFI каза...
четвъртък, февруари 26, 2009  

Мисля че Иван е прав, един dropdown с всички населени места няма да навреди.

Имам вила в Божурище и връзката там е не по-бавна от тази в Люлин.

Върху анкетата и начинът и на сервиране има да се работи много.

gravatar
MARFI каза...
четвъртък, февруари 26, 2009  

Не че искам да го обръщам на монолог, но противопоставянето София - неСофия (не казвам провинция) няма по никакъв начин да ускори зареждането на сайта, зареждането на сайта би го ускорило премахването на флаш банера например.

Не съм сигурен, но ми мирише на поръчана и за жалост зле формулирана и замискирана меркетинг анкета от НетИнфо.

gravatar
Анонимен каза...
събота, март 07, 2009  

Аз такова... малко съм поизпуснал =) тамън никой няма да го прочете, та мога да се отпусна :)
Нещо не ме кефи начина, по който сте изпоналапали свежарите(както НИЕ(или поне аз) ги наричаме), които ни-най-малко не са целяли да обидят някого с тази анкета. Също така оправданието за скоростта на връзката е доста пошло според мен, май не мина пред никой - не знам дали наистина го мислите даже. Анкетата си е ваша, вие знаете какво целите да научите с нея, ако искате питайте и колко пъти на ден си мия зъбите. Попълних анкетата и последния въпрос дори не ми направи впечатление. А този "толкова належащ от векове проблем" за столичани и провинциалисти продължава да съществува именно заради подобни спорове, които не ми е ясно защо се повдигат. И според мен анкетата би следвало да е структурирана така, както е сега, чисто статистически. Всеки знае, че се прави най-осезаема разлика по много критерии на София с останалите градове(не говоря за качеството на популацията). Но чисто статистически е далеч по-важно да се разделя София от Пловдив/Бургас/Варна и ... който там още е областен град. Е, ние в Пловдив сме си село - абе не точно село, ама имаме най-много ромски квартали :)

Публикуване на коментар