Gravatar в Svejo.net

Labels: ,


Честита Нова Година и здравейте на всички,

Първата ни публикация за 2009-та ще бъде относно едно малко подобрение. Става въпрос за добавената поддръжка на Gravatar в Svejo.net . Това нещо го планираме от много време, по предложение на Ники Бачийски, но все остава на заден план. Все пак, през почивните дни му дойде времето и на него.

За тези от вас, които не са запознати - какво в същност е Gravatar? Това е услуга отнасяща се до аватарите на потребители в даден сайт. За мен специално има 2 основни хубави неща. Първото е, че ако се регистрирате в Gravatar и поставите своя снимка за аватар, тя автоматично ще се появява на всички сайтове, които поддържат тази услуга. Втората "благинка" е това, че дори да нямате регистрация в споменатия Gravatar, вие отново имате уникален аватар. Тази уникалност се постига, като функция от вашият имейл адрес. Т.е. - за вас ще се генерира автоматично уникален аватар, който ще се показва навсякъде, където ползвате даден имейл.

Общо взето, това е. За близкото бъдеще сме запланували няколко промени, които се надявам също да са ви удобни и полезни. До тогава - само напред и каквото сабя покаже ;)

Станислав

5 comments:
gravatar
Анонимен каза...
неделя, януари 04, 2009  

За много години!
Добра идея!

gravatar
Анонимен каза...
неделя, януари 04, 2009  

Още не е почнала годината и запретнахте ръкавите:)
Хайде нека е успешна 2009-та.

gravatar
Анонимен каза...
неделя, януари 04, 2009  

Демек на gravatar.com регистрирате email и качвате снимка. Всички други сайтове могат го да питат "Я кажи, имаш ли снимка на серсемина, чиито email е тоя? И ако имаш ми я дай ...". Ако правилно съм разбрал де. ;)

Честита нова година!!! :)

gravatar
Анонимен каза...
неделя, януари 04, 2009  

За много години и от мен!

Само не разбрах :(, къде ще се визуализират граватарите, при положение, че има вече снимки на профила?

gravatar
Stan каза...
понеделник, януари 05, 2009  

Граватар се използва, ако няма качена снимка в профила в svejo.net

Публикуване на коментар