Топ 5 за тази седмица (17.01 - 24.01)

Labels: , , , ,

Седмичната подборка на нашия екип за петте най-свежи връзки за тази седмица, петте най-свежи от нови за деня и петте най-коментирани връзки за последните седем дни в Svejo.net.

В случай, че сте пропуснали нещо:

ТОП 5 Свежи


  1. Рисунката на едно момиченце разбунила духовете сред учителите и ръководството на училището.

  2. Най-умните ученически бисери.

  3. Уникални хотели в Дубай - Снимки

  4. Фотоподборка на деня 19-01-2009

  5. Грешките, превърнати в пари

ТОП 5 Нови


  1. Тройната коалиция катастрофира в YouTube

  2. Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа

  3. Фото колекцийката на деня

  4. Китайско кино: Последният император (1987) (ревю)

  5. Жените на 30 изневеряват най-много

ТОП 5 Обсъждани


  1. В ДУХА НА ВРЕМЕТО - протестите от 14.01.2009г. в България

  2. Красивите италиански момичета

  3. Пука ли ви за разстрела в Люлин?

  4. Благодаря на всички!

  5. Чудото на прошката

5 comments:
gravatar
MARFI каза...
неделя, януари 25, 2009  

От топ 5 свежи виждам на първо място нещо до болка изтъркано и подвизаващо се в Свежо от година поне, второто също не е никак свежо, не е авторска компилация и е с моята възраст.

Фотоподборката няма да я коментирам, нито като дума нито като източник.

За съжаление, статиите в Нови са далеч по-качествени и информативни, но не са видяли заветната свежинка.

Истинска жал ме изпълва за низките и пошли интереси на потребителите.

gravatar
Unknown каза...
неделя, януари 25, 2009  

Някои навярно няма и да видят, което е наистина жалко...

gravatar
Joro Pentagram каза...
неделя, януари 25, 2009  

Имам чувството,че ако ги няма руските сайтове като Фишки.нет, половината "блогове" и "сайтове" у нас ще умрат от липса на идеи. Тия хора дето задръстват Свежо с такива "новости" не си ли дават сметка, че всеки един от нас е само на две кликвания от първоизточника? Всяка новина от Дир.бг се качва преписана по 20 пъти. Всеки ден имаме по 200 колекцийки от сладки котенца, кученца, изгреви, залези и женски дупета от Фишки. Защо бе, хора? Искам да чета нещо авторско, измислено от собствените ви кратуни!Колко са реалните авторски неща, и колко са преписаните наготово глупости, които сме чели и видяли много преди някой да го плесне в Свежо и да претендира за рейтинг! Трябва да се направи някакъв филтър за авторски и копирани неща, така че като вляза в Свежо да не ми се налага да отивам чаак на 8-ма страница за да видя нещо авторско и да прескачам седем страници с пубертетски простотии. Още като се качва даден материал, автора да цъква на някакъв маркер дали е копирал от някъде или е негов авторски материал.Иначе е манджа с грозде!

gravatar
Анонимен каза...
неделя, януари 25, 2009  

Класацията си е каласация и показва тенденциите и вкусовете на потребителите. И аз предпочитам да прочета авторски неща, но нямам и нищо против от доза свежи и любопитни снимки (самият аз обичам да снимам). А по повод ученическите бисери - те наистина са вечно свежи и много нови ученици тепърва ще ги четат и четат... :)

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, януари 26, 2009  

За съжаление е така - а тенденциите при вкусовете стават все по-лоши ;) Хем че съм съгласен за снимките и хумора - имат си мястото, и аз ги прецъквам, обикновено с удоволствие. Но се присъединявам към Пентаграма. Нека си имат собствен канал. Хем вълка сит - тези които ги следят, ще си ги следят така и така - хем агнето цяло - няма да се отблъскват посетители. Аз лично съм си решил проблема - добавил съм де що има хора, пускащи линкове по моя вкус, за приятели, и съм си пуснал съответния фийд (да живее Операта, че ги натрупва), чета си ги. Но това не е решение. Или по-точно е непълно - най-малкото рядко поглеждам вече за нови "попълнения" в списъка си, което не е добър показател. В крайна сметка идеята е социалната мрежа да бъде именно социална, нали?
Отделно - не съм сигурен дали тук му е мястото, но така и така тръгнах - не съм сигурен дали е добра идея през уикенда да излизат свежи на един час. И двайсет минути даже са много, както е по принцип. Не знам дали това е част от потайния алгоритъм, но ако човек се позавърти малко за по-дълго - то се вижда. Значи, няма текучество - имаш хиляда и петстотин примерно добавени, а от тях излизат колко - 24? Отдавна почивните дни не са показател за посещаемостта и интереса, дори и да има безспорен спад. Същата работа и с линковете от един сайт - ми като се харесват нека излизат. Защо трябва да чакат двайсет линка? По-добре да минат. Топ нови са задръстени на практика от три-четири сайта, дори и нашият - хем че ние сме с три до четири статии на ден, нито с десет, нито с повече - радвам се безкрайно, естествено, че се харесва, ама да виси с дни, да натрупа трийсет-трийсет и пет гласа, което предполагам не е случайно, и в крайна сметка да не стане свежа... В смисъл, идеята е хубава да излизат от различни източници, ама свийте малко рамките. Нека си излизат през 10-15 минути примерно, без значение празник или делник. Иначе се получава това, което каза Жоро по-горе - ходиш страници назад, а на кой му се занимава чак толкова? В крайна сметка, ако искаш да търсиш усърдно - има си Гугъл за тази работа.

Публикуване на коментар