С измама не помагате на никой! Защо не го разбирате?

Labels: , ,

Тази публикация е адресирана до всички хора, които се опитват да мамят и злоупотребяват със Svejo.net . Мишчиците, които по друг начин не могат, освен чрез измама. Тези хора, които никога не са се замисляли, как да допринесат с нещо на останалите около тях.

Какво се случва и защо пиша тази публикация? В последно време с нарастването на популярността на Svejo, масово зачестиха и злоупотребите. Злоупотреби от сорта, да бъдат регистрирани N на брой (доста) акаунта и след това да се гласува за определена публикация, която в 99% от случаите е почти без каквато и да било стойност. Това е наистина много глупав подход! Сега ще обясня на всички мишоци защо е безсмислено, като се надявам да ме разберете и да не си губим взаимно времето.

1. С подобна измама не помагате на никой! Обикновено публикациите, при които има спекулация са без никаква стойност за обществото. (тук обаче може да приемем, че на мишките не им пука)
2. На вас ви трябват много повече време и усилия за да си направите регистрации на поща и след това регистрации в Svejo.net, отколкото на нас да деактивираме на бързо всичките ви фалшиви потребители.
3. Вместо да сътворите нещо полезно за хората около вас и да спечелите по естествен начин от него, вие си губите времето със спекулации и създаване на junk.
4. Вместо ние да подобряваме сайта от към използваемост и функционалности, които да бъдат полезни за всички потребители на Svejo.net, ние трябва да се борим с измами и да създаваме защити против тях.
5. В крайна сметка, най-вероятно някой мишок ще успее да спекулира днес. И какво от това? Да е жив и здрав! Все пак истинските ползватели всеки ден ставаме повече и по този начин всякакви спекулации стават все по-трудни и неуместни.

Като заключение, искам да помоля всички вас - хората които цените Svejo.net, да помогнете по един много прост начин. Гласувайте :) . Най-успешният и естествен път за противопоставяне на каквито и да било измами, е истинското гласуване. Колкото сме повече и колкото по-голяма активност проявяваме - толкова по-трудно ще ни мамят.

Желая ви усмихната и свежа Неделя,
Станислав

17 comments:
gravatar
Анонимен каза...
неделя, октомври 19, 2008  

Много ме изкефи всичко казано от теб. И аз съм се питала, защо статии или мнения, които дори не бих прочела, са с толкова висок рейтинг, а важни събития и статии седят с гласове от по 10-12 и никой не ги забелязва. Забелязала съм и друго, че има много повтарящи се статии- тоест една и съща статия публикувана от различни никове- не е ли възможно подобни повтарящи се теми да се трият, вместо винаги този, който втори, трети и n-ти е забелязал новината, да получава повече гласове- очевидно чрез измама, от този, който я е публикувал пръв да стои с мижавите 10 гласа.
Благодаря Ви!
Лека и спорна работа на вашият екип!

gravatar
Анонимен каза...
неделя, октомври 19, 2008  

Станиславе, а какво става с филтрирането? Виждам като свежи и филтрираните сайтове. По този начин сега "Зелени" започва да ми става по-удобно от "Свежи", процентът бльоч е по-малък :)...

Също така не мога да игнорирам потребители, които коментират постоянно в темата с циците на Иванина - всеки ден ми светка жълто горе в дясно, че имам събития, които ме касаят.

gravatar
Анонимен каза...
неделя, октомври 19, 2008  

Няма проблем, веднага почваме да гласуваме!

gravatar
author каза...
неделя, октомври 19, 2008  

Моля,Станиславе,провери си в базата данни или по-точно кажи дали е възможно,аз да си гласувам близо 400 пъти за статията "16 Годишна със 7 деца",защото завистниците взеха да ме обвиняват,че лъжа!
То и аз не съм очаквал точно тази ми публикация да стане свежа,камо ли да достигне и второ място,допреди няколко дни,но най-много ме очуди хапливата реакция на завистниците,които ме обвиняват едва ли не,че
лъжа,щото статията ми не била достойна за първите места.

gravatar
Stan каза...
неделя, октомври 19, 2008  

Потвърждавам, гласовете за посочената статия си изглеждат нормални и естествени, като за анонимни.

Според мен, статията наистина е предизвикала голям интерес.

gravatar
Анонимен каза...
неделя, октомври 19, 2008  

btw, мога да ви подавам източник с 1, 3 или K готини блога всеки ден, подходящи за блог на деня.

gravatar
Анонимен каза...
неделя, октомври 19, 2008  

Станчо, в тая връзка - имам някои идеи, които трябва да споделя с Вас с Явор за подобрения в сайта :) Лошото е, че не ми остава време нещо :( трябва да дойда някоя време да пием бира и да разцъкаме малко

gravatar
Анонимен каза...
неделя, октомври 19, 2008  

Мишките са си и винаги ще бъдат мишки за съжаление...Не мога да ги разбера обаче какво им носи това?! Мъча се и не мога просто
Но и аз се включвам с питане за филтъра - наистина първите дни нашляпах много, които много ме дразнеха сас спам, но един от тях продължава да ми излиза, и като дам филтър ми показва, че вече е филтриран?!

gravatar
Анонимен каза...
неделя, октомври 19, 2008  

Не зная колко са регистрираните потребители, но те явно много рядко гласуват, освен за 5-6 потребителя средно и нищо друго ново, а толкова нови източници се появиха последния месец, щом като само десетина гласа на регустрирани са достатъчни, за да стане една новина свежа. Именно тези, които филтрират, ОК за тях - ама ще не се абонират за RSS-ите на блогове, не гласуват. Нормално е от стотиците на част статии, само някои да се харесват на регистрираните, но явно анонимните гласуват с голям и по-честен кеф за линковете - някои са си просто от Свежо-бутона в сайтовете. Естествено, опити за злоупотреба ще има винаги. Това да гласуваш с 10 и повече акаунта би трябвало да се брои като един, защото тежи по-малко дори, октолкото гласовете на анонимните. Но от друга страна - доста по-лесно можеш да натрупаш 100 анонимни чрез проксита, отколкото 10 различни акаунта.

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, октомври 20, 2008  

Някой ще ме светне ли, защо всъщност си струва който и да било да се бори за гласове и коментари?

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, октомври 20, 2008  

Статията показва две неща според мен:
1.Отношение към лоялните потребители(един от които смятам да съм)
2.Наличието на даден проблем по който се работи от страна на админите, което в голямата си част е свързано с точка 1.
Мишоците са си мишоци, тях ще ги има винаги.В случая важните са хората с престилките(админите в случая)Те трябва да са наясно с експериментите свързани с мишките и да са винаги една крачка напред.Ясно е на всички, че Svejo.net е голяма хапка и винаги ще има мишоци, които ще се опитат да измамят системата.ОК, нека се борят.Заставам зад Станислав и останалите от Svejo.net, макар винаги съм бил против отрицателното гласуване. Няма нужда пак да описвам защо.След последните промени и филтриране обаче, мисля че нещата се подобриха.Това за мен означава, че свежарите са доволни от нашата съвместна работа и мислят за нас като подобряват системата.Успехи момчета.А на мишоците ще им кажа едно-да ви е складко сиренцето, което Ви поднасяме:)

gravatar
Unknown каза...
понеделник, октомври 20, 2008  

Аз обаче се чудя дали няма да е по-добре да има разделение по категории и липса на отрицателен вот. Първото защото ако някой автор на качествен материал види циците на Галена да го изпреварват методично се изкушава да направи някоя магария.

Второто защото ако на някой му писне да гледа материали за гърдите на (кажете някоя фолк певица) може да се изкуши да злоупотребява с бутончето надолу. Даже е много вероятно.

Използвам поп-фолк млеконадоя за събирателно за цялата клюкария :).

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, октомври 20, 2008  

Подкрепям горното мнение за разделението по категории.

gravatar
MARFI каза...
четвъртък, октомври 23, 2008  

Хора намелете и броя публикациите, който може да качва човек на ден, особено от един източник, супер много спам от едни и същи сайтове.

gravatar
Stan каза...
четвъртък, октомври 23, 2008  

Ограничение на един човек от един сайт = стимулиране за фалшиви регистрации

gravatar
Unknown каза...
събота, октомври 25, 2008  

Аха, нямаше ли и някакъв алгоритъм за разнообразие на източници и свежестта? Мисля че бях мярнал нещо подобно из блога?

gravatar
fresh каза...
понеделник, януари 05, 2009  

Може ли да се разбере кой гласува отрицателно,защото само на положителните гласове се
показват потребителите.Благодаря !!!

Публикуване на коментар