Махаме "моята мрежа" от svejo.net и добавяме филтриране

Labels: , , , ,

Здравейте приятели,

Ние отново имаме малки, но надявам се полезни промени по Svejo.net. Едната със сигурност сте я забелязали. Отстранихме секцията "моята мрежа". Това беше таб, точно до "зелени". Целта на тази секция беше там да разглеждате неща, само от сайтовете и потребителите, които харесвате. За съжаление, времето показа, че нещо липсваше в използваемостта. Може би нещата, прекалено много се припокриваха със зелените. Може би имплементацията не беше най-добрата. Може би има и други причини :) . Фактът е, че след достатъчно дълъг период, много от редовните посетители не знаеха за какво е, нито я ползваха. Това беше достатъчно показателно за нуждата от промяна и премахването на "моята мрежа".




Махането беше най-лесното, което можехме да направим. В подобни случаи, най-важното е да осъзнаеш кога нещо е ненужно. Това го направихме. От друга страна обаче, остана за разрешаване моментът с многото публикации в "зелени". Тук решихме да приложим обратен на моята мрежа похват. Т.е. няма да се показват сайтовете и потребителите, които не харесвате. Както сме описали в помощната информация, има 2 начина да покажете, че не харесвате даден сайт или потребител и да си добавите филтър за него.

  • Автоматично, чрез негативно гласуване и

  • Ръчно, чрез бутончетата със забранителен знак, които се появяват, когато отидете с мишката над потребителско име или сайт.
Може да видите на картинките по-горе. Също ще помоля, ако има някой сайт, който не искате да виждате вече в зелени, но не смятате че е некачествен - просто го забранете за себе си. Не гласувайте негативно.

Следва да направим анализ на това, какво масово не се харесва и да добавим логики за изчистване на "спам"-а :) , но всичко с времето си.


Друго малко подобрение, което пуснахме, е свързано със секцията "топ зелени" и "моите приятели". Там вече ще се помни какво последно сте отворили, както и има разделение по добавени, гласувани, коментирани. По-удобно е от колкото предполагах :) . Сега много лесно може да разгледате за бързо, нещата които са публикували вашите хора, или по какво са изразили мнение.

Ще се радвам да споделите какво мислите относно направените промени и да дадете предложения за подобрения.

Мерси предварително.

Желая ви свежо завършване на първия ден от седмицата :) .

п.с. тези от вас, които имате twitter - моят е stan_bb

13 comments:
gravatar
Анонимен каза...
понеделник, септември 29, 2008  

Браво!
Продължавайте все така успешно!

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, септември 29, 2008  

Полезни промение наистина

gravatar
MARFI каза...
понеделник, септември 29, 2008  

Крайно време беше да се добави това блокиране, браво.

gravatar
petervanev каза...
понеделник, септември 29, 2008  

Браво и от мен!
Блокирането ще е полезно, а и разделението на действията на приятелите - също :)

Давайте смело! С вас сме! :)
Поздрави!

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, септември 29, 2008  

ехеее, сега ще падне империята отвръща на удара :)

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, септември 29, 2008  

E, сега ако измислите и как да се виждат Свежо бутоните по статиите през Интернет експлорър, ранвни няма да имате...

gravatar
Stan каза...
понеделник, септември 29, 2008  

@СъПерник, да ще го оправим. Поне така си мисля... Моля те, прати ни линк, където се чупи (contacts @ svejo.net ). Мерси.

Много се радвам, че промените се приемат добре. Е, както винаги, има какво още да се желае, но всичко е една постоянна еволюция - към по-добро :)

gravatar
Анонимен каза...
вторник, септември 30, 2008  

Вие сте номер 1 и ще си останете номер 1.Страхотен сайт,постоянни подобрения и най-важното не прекъсвате връзката между вас и посетителите,колкото и успешен да става svejo.net.
Keep it up! Промените са много полезни!

gravatar
Анонимен каза...
вторник, септември 30, 2008  

Мисля, че идеите са добри.Ще трябва малко време за да видим кое как и защо работи и евентуално да дадем някоя препоръка:)

gravatar
Dobromir каза...
вторник, септември 30, 2008  

Хубави промени наистина. Само това като гласувам за някоя статия и да ми се блокират всички други от този източник ми се вижда меко казано нелепо! Аз съм гласувал против конкретната публикация и това не значи че други от същия потребител не може да ми харесат. :)

gravatar
Георги каза...
вторник, септември 30, 2008  

И аз съм съгласен с Dobromir - оказа се че в листата ми с блокираните мистериозно са попаднали хора и сайтове, от който някоя публикация по една или друга причина не ми е допаднала и съм гласувал отрицателно. Все пак доколкото ми е известно се гласува отрицателно за публикации, а не за потребители и за сайтове :).

Мисля че няма да е лошо да оставите възможност, който иска да му работи тая джиджавка, а който не иска да си ги блокира ръчно и по собствено усмотрение :).

Иначе и аз да кажа, че много ви се радвам че постоянно измисляте нови и нови неща - не бих казал че всички ми харесват, не бих казал и че всички са успешни, но определено сте на прав път и това е начинът да се развивате :)

Успехи !

gravatar
Stan каза...
вторник, септември 30, 2008  

Да направя уточнение относно автоматичното добавяне на филтри. Трябва да е гласувано за няколко поредни неща негативно, за да се добави такова. Т.е. ако си гласувал първо негативно за даден сайт, след това свежо, след това отново негативно - няма да имаш филтриране на конкретния сайт. Логиката е, че ако няколко поредни пъти гласуваш негативно за дадена публикация, явно има нещо, което не ти харесва в потребителя или сайта.

gravatar
Георги каза...
четвъртък, октомври 02, 2008  

То хубаво автоматично добавяне, ама имам чуството че го прави постоянно ..... вече за трети път махам от списъка на филтрираните един сайт/потребител и той на другия ден пак се озовава там ( не съм гласувал за негови публикации ...... )

Публикуване на коментар