Малкият svejo.net Ефект

Labels: , ,



Привет на всички,

Май от около седмица блогът ни беше запостял... лоша работа, но поправима. Принципно, през последния месец популярността на любимата ни мрежа се покачи почти двойно, което е страхотно. Съответно подбора на свежи публикации става все по-добър и по-качествени неща попадат на началната страница на svejo.net. С тази популярност е логично да се увеличат и посещенията, към свежите и зелени статии ... особено към свежите. На картинките по-горе, може да видите доста нагледно, как са се отразили свежи статии към определени сайтове - edno23.com и bikinimedia.blogspot.com съответно.

На международно ниво са се изградили термини, като "The Slasdot Effect" и "The Digg Effect". Идеята е, че ако излезнал линк на началната страница на някой от посочените сайтове и ви е по-слаб сървъра, той можело да не издържи на посещенията. Е, ние не очакваме да падат сървъри от трафик минал през свежо, но пък сами може да забележите, че "Малкият svejo.net Ефект", доста ясно се вижда на графиките :) .

Това до което се доближаваме е свободата да бъдете чути и забелязани, ако напишете и публикувате нещо значимо или просто много интересно.

Както винаги, ако харесвате svejo.net, той ви е полезен и искате да помогнете за развитието му - просто гласувайте за нещата, които харесвате. Ако имате регистрация, вашият глас ще бъде много по-ценен и значим. От наша страна, ние ще продължаваме да работим по техническото подобряване, ползваемостта и разбира се алгоритъмът по-който статиите стават свежи.

След като споменах за технически подобрения, искам да споделя, че от днес скрипта svejo_button.js, който служи за поставянето на бутон за гласуване е подобрен. Съответно са отстранение промените при няколко частни случая с определени сайтове, както и дългите адреси при някои статии с URL съдържащо кирилица.

Поздрави от нашия екип и се надявам, че svejo.net е полезен, както на вас, така и на вашите приятели :)

Станислав

6 comments:
gravatar
Anelia каза...
понеделник, септември 01, 2008  

Svejo.net ще си остане въобще един от най-полезните сайтове в бг web пространството,основен източник на трафик при нас,както и при много други!
Подкрепяме svejo.net и пожелаваме още по-голям успех в бъдеще!

gravatar
Daniela каза...
понеделник, септември 01, 2008  

Мда...само виждате колко е "малък" svejo ефекта:) Над 2000 посещения едва ли бихме могли да направим по друг начин:) Най-полезния сайт за нас и за много много други хора.Българския digg!

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, септември 01, 2008  

Did you hear that awful sound? Ou, another server is down ;-))

gravatar
Stan каза...
понеделник, септември 01, 2008  

Благодаря много за хубавите думи!

gravatar
Анонимен каза...
вторник, септември 02, 2008  

Да, наистина много свеж ефект :).

Колкото повече - толкова повече, браво - само така :)

gravatar
MARFI каза...
вторник, септември 02, 2008  

Не съм съгласен се съществува зависимост между ръста на посещенията и качеството на статиите виждащи първа страница. Показателен е факта, че дори повтарящи се статии и преписани от непозован първоизточник се изкачват до свежите, а понякога "оригинал" и копие стоят едно над друго.

Публикуване на коментар