Интересни факти из Svejo

Labels: , , , ,

Здравейте свежари!

Напоследък бяхме малко по-тихички май, но за сметка на това работим на пълна пара и искам да ви споделя някои новости...


Нова тема на блога

Благодарение на Ганчо, който ме мотивира, вече имаме нова тема на блога, която според нас е доста по-добре от старата. Мислим, че е по-приятна за четене и също така е в тон със самото Svejo.net за да не се бъркате в кой блог сте влезли ;)


Листа за "Бърз достъп"

Следващото нещо, което сътворихме е листа наречена "Бърз достъп". Нека първо да дам малко предистория.

Когато отидете над заглавието на интересна за вас публикация, много от вас натискат "Open in new tab" и така се зариват от tab-ове, които след това преглеждат и затварят. След като проучихме и видяхме поведението на много от вас да съвпада с горе споменатия сюжет :) решихме да сътворим листата.

Идеята е, че вместо да кликате "Open in new tab" може да натиснете плюсчето, което се появява когато сте посочили заглавието на публикация и по този начин да добавите публикацията в "Бърз достъп". След като започнете да посещавате листата тя остава отворена за да може да по-бързо с един клик да навигирате към следващия "бърз линк". За да не трябва да се клика излишно текущия линк, който разглеждате бива премахнат автоматично след като го посетите.

Новата функцийка работи както за регистрирани така и за нерегистрирани потребители. Като естествено при регистрираните има бонус :) листата се пази дори и да затворят браузъра си.

Пробвайте! Наистина е полезно.


Най-дългия престой в сайта дошъл от Google за последния месец

Така и стигнахме до последната интересна новинка :)
След като днес разгледах статистиката на Svejo останах много интересно изненадан.
Ето вижте сами.


Очевидно сме имали няколко посетителя на сайта, които са прекарали по над 10 часа! И за да не кажете "е ама са си тръгнали веднага"... вижте Bounce Rate и Pages/Visit. Човека дошъл от Google по търсенето "Сух лед продава" е не само прекарал 16 часа в Svejo, а също така е разгледал средно 70 страници (за двете посещения).



Е, това е май най-интересното тези дни ;)

Поздрави и бъдете свежи, въпреки времето!

Явор

5 comments:
gravatar
MARFI каза...
понеделник, септември 15, 2008  

Темата е готина, но има какво да се пипне по нея, например черната лента с коментарите, може да изсветлее.

Браво за посетителите ;)

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, септември 15, 2008  

Темата е добра и ми харесва определено повече от предишната. Никога не е излишно да си по-различен. :-)

gravatar
Георги каза...
понеделник, септември 15, 2008  

Аз нещо не си мисля че ще ми е по-лесно и по-бързо с бутона за бърз достъп - най-малкото защото поне от моята гледна точка тва са си 3 бонус клика ( веднъж цъкаш на плюса, втори междинен дет не се брои - разтваряш списъка, втори кликаш на публикацията и отиваш в страницата и в свежо, трето кликаш на линка :) ), аз засега си оставам с табчетата :)

gravatar
Явор Иванов каза...
понеделник, септември 15, 2008  

Имаш един екстра клик когато идваш от листването на публикациите. От там нататък всичко друго е с един клик ;)

gravatar
Анонимен каза...
понеделник, септември 15, 2008  

Спред мен това с навигацията си е иновация :) Поправете ме ако греша, но аз не съм го виждал на други места. Ето, че нашите "свежо-създатели" за пореден път ни показват завидна градация. За някои може да не е по-удобен този начин, други пък да го намират за изключително полезен, но въпреки всичко "свежо екип-а" прави всичко възможно да увеличи професионализма у структурата на своята социялна мрежа. Хората са си направили проучване и според мен са ударили 10-тка с посоката в която хвърлят усилия.

Публикуване на коментар