Махаме "моята мрежа" от svejo.net и добавяме филтриране

Labels: , , , ,

Здравейте приятели,

Ние отново имаме малки, но надявам се полезни промени по Svejo.net. Едната със сигурност сте я забелязали. Отстранихме секцията "моята мрежа". Това беше таб, точно до "зелени". Целта на тази секция беше там да разглеждате неща, само от сайтовете и потребителите, които харесвате. За съжаление, времето показа, че нещо липсваше в използваемостта. Може би нещата, прекалено много се припокриваха със зелените. Може би имплементацията не беше най-добрата. Може би има и други причини :) . Фактът е, че след достатъчно дълъг период, много от редовните посетители не знаеха за какво е, нито я ползваха. Това беше достатъчно показателно за нуждата от промяна и премахването на "моята мрежа".




Махането беше най-лесното, което можехме да направим. В подобни случаи, най-важното е да осъзнаеш кога нещо е ненужно. Това го направихме. От друга страна обаче, остана за разрешаване моментът с многото публикации в "зелени". Тук решихме да приложим обратен на моята мрежа похват. Т.е. няма да се показват сайтовете и потребителите, които не харесвате. Както сме описали в помощната информация, има 2 начина да покажете, че не харесвате даден сайт или потребител и да си добавите филтър за него.

  • Автоматично, чрез негативно гласуване и

  • Ръчно, чрез бутончетата със забранителен знак, които се появяват, когато отидете с мишката над потребителско име или сайт.
Може да видите на картинките по-горе. Също ще помоля, ако има някой сайт, който не искате да виждате вече в зелени, но не смятате че е некачествен - просто го забранете за себе си. Не гласувайте негативно.

Следва да направим анализ на това, какво масово не се харесва и да добавим логики за изчистване на "спам"-а :) , но всичко с времето си.


Друго малко подобрение, което пуснахме, е свързано със секцията "топ зелени" и "моите приятели". Там вече ще се помни какво последно сте отворили, както и има разделение по добавени, гласувани, коментирани. По-удобно е от колкото предполагах :) . Сега много лесно може да разгледате за бързо, нещата които са публикували вашите хора, или по какво са изразили мнение.

Ще се радвам да споделите какво мислите относно направените промени и да дадете предложения за подобрения.

Мерси предварително.

Желая ви свежо завършване на първия ден от седмицата :) .

п.с. тези от вас, които имате twitter - моят е stan_bb

Чети нататък...

Конкурс на тема “Бедността” от БГ Репортер – Свежото рамо

Labels: , ,


Нашите приятели от БГ Репортер са обявили конкурс във връзка с BlogActionDay на тема „Бедността”. Ето и официалното съобщение от тях:

Във връзка с инициативата на BlogActionDay, БГ Репортер обявява Конкурс с начало 16.09.2008 г. за публикация на тема „Бедността”. Материалът трябва да отговаря на следните критерии: - да е авторски; - да не е публикуван вече в електронно или печатно издание. Срок за получаване на авторските материали – 10 Октомври 2008 г. до 18:00 ч. на следния адрес: konkurs@bgreporter.com Спечелилата публикация ще бъде публикувана на страницата БГ Репортер, съгласно изискванията на BlogActionDay, както и на страницата на Нет Инфо. Инициативата се осъществява съвместно с Нет Инфо.БГ

Ние от Svejo заставаме зад инициативата на БГ Репортер. Свежият блог също ще се включи в „екшън деня” със статия по темата.

Приканваме всички желаещи и изобщо всички, които се интересуват от темата с „Бедността” да се включат в конкурса. Ние също ще премерим „пера” с вас, но от свежия блог.

Успех!

Чети нататък...

Най-свежите из Svejo

Labels: ,

Днес е ден на майстора и решихме, че можем да го отпразнуваме с една майсторска извадка на най-коментираните, най-рейтваните и най-най от всичко из Svejo :)

Най-посетените:
Тук забелязваме доста посещаемост на интересните клюки :) както и skype емотчета и игри за губене на времето в офиса... заради, което явно сайта вече започва да бъде спиран в някои офиси :)

Photoshop - Най-добрият приятел на Албена Вулева
4227 посещения

Skype Emoticons Art
4073 посещения

Провери си РЕФЛЕКСИТЕ
4064 посещения


Най-рейтваните положително:
В тази извадка пък забелязваме завиден интерес към Деси Слава и нейната форма... както и забавленията :)
На 3-то място е моят личен фаворит!


Деси Слава в перфектна форма
2808 гласа

Онлайн телевизия LolTV
2662 гласа

Уникален поздрав за Св. Валентин =)
1660 гласа


Интересни, които са събрали най-много негативни гласове:
Моят фаворит излиза и в тази извадка, но този път като първенец :)
За мое голямо учудване на трето място се явява още една според мен доста забавна реална история.


Уникален поздрав за Св. Валентин =)
27 гласа

Не четете това!
27 гласа

Очевидно и тази нощ няма да има секс !!!
26 гласа


Най-коментираните:
И в най-коментираните излиза, че Svejo е на първо място в Svejo :)
Придружава го една лоша картинка на софийската мизерия и пародия на Супер Марио!


Две 22-годишни момчета създадоха Svejo.net
63 коментара

Добре дошли в софийската мизерия
61 коментара

Супер Марио спасява принцесата
41 коментара


Е надявам се да сте се забавлявали с извадката и да не препивате... все пак е Петък :)
ден на майстора ;)

Поздрави,

Явор

Чети нататък...

Нямам време за блогване, но искам да споделя, какво се случва с мен

Labels: , ,

Здравейте приятели и свежари,

Може би, много от вас знаете какво е това животно "микроблогване". За малкото, които все пак не знаят - това е една от поредните web2.0 услуги, която все повече хора използват. Става въпрос, че всеки споделя какво прави и следи хората, които са му интересни. Забавно е. Преди доста време, презентирахме свежия микроблог в edno23.com - българската микроблогинг система. Там редовно споделяме, какво се случва със свежия екип.

Разбира се, целта на този пост не е да представям нещо, което вече е презентирано тук :). Идеята ми е, да споделя моят личен twitter - stan_bb. Доста често го обновявам. Ако ви е интересно, може да разберете - кога пия редбул, кога гледам PrisonBreak... Всякакви неща свързани с ежедневието ми. Ако имате регистрация - follow me :). Също се надявам, с тази публикация да ми пишат и познати с twitter регистрация, за които не знам, че имат.

Общо взето, това е за днес от мен (тук). За повече и по-безсмислени неща, преглеждайте stan_bb :) .

Свеж ден.

Чети нататък...

Интересни факти из Svejo

Labels: , , , ,

Здравейте свежари!

Напоследък бяхме малко по-тихички май, но за сметка на това работим на пълна пара и искам да ви споделя някои новости...


Нова тема на блога

Благодарение на Ганчо, който ме мотивира, вече имаме нова тема на блога, която според нас е доста по-добре от старата. Мислим, че е по-приятна за четене и също така е в тон със самото Svejo.net за да не се бъркате в кой блог сте влезли ;)


Листа за "Бърз достъп"

Следващото нещо, което сътворихме е листа наречена "Бърз достъп". Нека първо да дам малко предистория.

Когато отидете над заглавието на интересна за вас публикация, много от вас натискат "Open in new tab" и така се зариват от tab-ове, които след това преглеждат и затварят. След като проучихме и видяхме поведението на много от вас да съвпада с горе споменатия сюжет :) решихме да сътворим листата.

Идеята е, че вместо да кликате "Open in new tab" може да натиснете плюсчето, което се появява когато сте посочили заглавието на публикация и по този начин да добавите публикацията в "Бърз достъп". След като започнете да посещавате листата тя остава отворена за да може да по-бързо с един клик да навигирате към следващия "бърз линк". За да не трябва да се клика излишно текущия линк, който разглеждате бива премахнат автоматично след като го посетите.

Новата функцийка работи както за регистрирани така и за нерегистрирани потребители. Като естествено при регистрираните има бонус :) листата се пази дори и да затворят браузъра си.

Пробвайте! Наистина е полезно.


Най-дългия престой в сайта дошъл от Google за последния месец

Така и стигнахме до последната интересна новинка :)
След като днес разгледах статистиката на Svejo останах много интересно изненадан.
Ето вижте сами.


Очевидно сме имали няколко посетителя на сайта, които са прекарали по над 10 часа! И за да не кажете "е ама са си тръгнали веднага"... вижте Bounce Rate и Pages/Visit. Човека дошъл от Google по търсенето "Сух лед продава" е не само прекарал 16 часа в Svejo, а също така е разгледал средно 70 страници (за двете посещения).



Е, това е май най-интересното тези дни ;)

Поздрави и бъдете свежи, въпреки времето!

Явор

Чети нататък...

Най-зеленият, но свеж сайт, в svejo.net

Labels: ,

Hola,

Този път няма да ви разказвам нито за това, как се сменя крушка, нито за някое подобрение със сайта. Просто искам да споделя нещо, което ми прави впечатление от доста време...

Много хора искат искат техните публикации да попаднат сред свежите - на първа страница. Разбира се, че ще е така. Все пак, това е показателно в повечето случай за качество, а във всички случай носи значителен трафик и по-голям интерес към дадената публикация. И така, има ли ключ за постигането на подобно нещо - всяка ваша публикация да става свежа - по-скоро не, но има такъв сайт :) . Това в същност е най-зеленият сайт :) - Greentech-bg.net. Изглежда всички ние свежарите, се радваме и оценяваме интересните и качествени неща относно новите зелени технологии. Сами може да видите тук, че сайтът има успеваемост м/у 90% и 95% :). Забавният извод е, че "най-свежият сайт в svejo.net - е зелен :)"

Нашият съвет - посадете дръвче, пазете чисто, обръщайте внимание на тези неща и ще бъдете свежи :)

Станислав

Чети нататък...

Има ли българи? Нашият свеж пример...

Labels: , ,

Днес отбелязваме 123 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Дори да сте били забравили, най-вероятно вече сте прочели за това в някой сайт или блог. Това разбира се е страхотно, защото се обръща внимание на празника. От друга страна из целия център на София, видяхме едно единствено знаме - на съседа от 6-тия етаж. Той слага знаме на терасата на абсолютно всеки празник. Евалата! Тази липса на знамена, мен лично ме натъжи малко. Като резултат от това, вече има 2 български флага в центъра на София, ако изключим разните институции, които по подразбиране си имат постоянно.

На снимката по-горе, може да видите чисто новото ни свежо българско знаме, което ще бъде инсталирано там на всеки празник. Обещавам! Ако вие също се чувствате българи, моля - на следващия подобен празник спуснете един флаг през терасата. В случай, че имате блог или галерия, снимайте облагородената си тераса и публикувайте снимката в svejo.net . Дайте пример и вие. Благодаря!

Весел и свеж ден,

Станислав

Чети нататък...

"Джинга" ли е svejo.net? - Да :)

Labels: ,

Здравейте отново приятели,

Може би много от вас не знаят какво е Джинга (Ginga), значи не сте били на Варненската плажна алея на 22 август т.г. Там се случи Първият международен фестивал импровизация „Намери своя път” (Brige your way), който бе организиран от „Алея Първа” ЕАД, със съдействието на „Нашият град”, Bulgaria Air и Nestlе. За ден крайбрежната улица оживя в цветове, в музика, в хиляди блеснали очи и усмивки. Стана свежа Джинга.

Ние нямахме възможност да присъстваме лично... Затова пък, получихме много материали и информация, която смятаме че ще ви е полезна и искаме да споделим с вас.


Какво в същност е "Джинга"? Това е когато вървиш през живота леко, когато намираш уникален и неповторим начин да решиш проблемите си и да се чувстваш щастлив след това. Джингата е в красотата на ежедневието, в нещата, които ни се случват по най-неочакван и непредвиден начин. Джингата е импровизацията, наречена живот. Иначе е бразилски термин, който се използва в бразилските танци, във футбола, в смесването на музикалните стилове, в графитите.

Както и преди съм споменавал, Явор и аз не малко сме се занимавали с BreakDancing. Е, никога не сме били Про, но затова пък сме се радвали и наслаждавали от сърце. Вече може да сме доста по-далеч от уличното изкуство, но го ценим, него и хората, които се занимават. От друга страна ние смятаме, че сме намерили нашия уникален начин да вървим през живота, като се занимаваме с интернет технологии и се чувстваме щастливи от това. Ние имаме нашето красиво ежедневие, като аз лично смятам, че и svejo.net се вписва в Ginga-та :) . В сайта винаги може да откриете уникални, неповторимо интересни и полезни неща :) , като това прави и вашето ежедневие красиво. Така че, с усмивка може да отговорим - Да, на въпроса "Джинга" ли е svejo.net :) .


Какво все пак се случи във Варна? Плажната алея беше разделена на осем фестивални зони – всички решени в различен цвят и темперамент. Разнообразни култури и изкуства се сляха и изнесоха арта от затворените пространства на клубовете, галериите и залите. По време на "Bridge your way" всеки можеше да улови ритъма на живота и да почувства диханието на лятото чрез мастер-класовете по capoeira, samba dance, ginga music, графити. Зоните бяха отворени и достъпни за всеки, който желаеше да се научи да твори без граници, свободно да импровизира и в крайна сметка да намери своят собствен, неповторим и непринуден стил, внасяйки идеологията на “джинга”.

В зоната Capoeira & Samba Dance се вихреше националното бойно изкуство, ярко изразяващо духа на свободата, присъщ за истинската Бразилия.

Разбира се, случиха се още много и интересни неща - Стар микробус и стена от варели бяха изрисувани с графити; Ценителите на живия джаз и рок се насладиха на изпълненията на групите „ОМ”, „Хари Саркисян трио” и „French Conection”; пред „ Xtravaganzza” беше рапърският рай; Световноизвестният македонски кукловод Пане Темов „подпали” обувките на марионетките си; атракция бяха и триметровите артисти от групата Naria Inri Magaria; ... имаше специална Джинга валута -джингата, чрез която всеки можеше да си вземе сувенири от фестивала...

Много клипчета може да разгледате в Ginga канала във vbox7.

Нека да не ви натоварвам с повече информация. Ако ви е станало интересно - гответе се до следващото лято, когато отново ще имате възможността да присъствате на варненския фестивал за улично изкуство.

Радвайте се на живота и намерете своя свеж Джинга път :)

Станислав

Чети нататък...

Заплануван downtime на Svejo

Labels: ,


Здравейте!

Днес 2 септември около 18:30 ще имаме малък downtime и сървъра ни няма да работи за около 15-тина минути.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Чети нататък...

Малкият svejo.net Ефект

Labels: , ,



Привет на всички,

Май от около седмица блогът ни беше запостял... лоша работа, но поправима. Принципно, през последния месец популярността на любимата ни мрежа се покачи почти двойно, което е страхотно. Съответно подбора на свежи публикации става все по-добър и по-качествени неща попадат на началната страница на svejo.net. С тази популярност е логично да се увеличат и посещенията, към свежите и зелени статии ... особено към свежите. На картинките по-горе, може да видите доста нагледно, как са се отразили свежи статии към определени сайтове - edno23.com и bikinimedia.blogspot.com съответно.

На международно ниво са се изградили термини, като "The Slasdot Effect" и "The Digg Effect". Идеята е, че ако излезнал линк на началната страница на някой от посочените сайтове и ви е по-слаб сървъра, той можело да не издържи на посещенията. Е, ние не очакваме да падат сървъри от трафик минал през свежо, но пък сами може да забележите, че "Малкият svejo.net Ефект", доста ясно се вижда на графиките :) .

Това до което се доближаваме е свободата да бъдете чути и забелязани, ако напишете и публикувате нещо значимо или просто много интересно.

Както винаги, ако харесвате svejo.net, той ви е полезен и искате да помогнете за развитието му - просто гласувайте за нещата, които харесвате. Ако имате регистрация, вашият глас ще бъде много по-ценен и значим. От наша страна, ние ще продължаваме да работим по техническото подобряване, ползваемостта и разбира се алгоритъмът по-който статиите стават свежи.

След като споменах за технически подобрения, искам да споделя, че от днес скрипта svejo_button.js, който служи за поставянето на бутон за гласуване е подобрен. Съответно са отстранение промените при няколко частни случая с определени сайтове, както и дългите адреси при някои статии с URL съдържащо кирилица.

Поздрави от нашия екип и се надявам, че svejo.net е полезен, както на вас, така и на вашите приятели :)

Станислав

Чети нататък...