Моята мрежа

Labels: , ,

Здравейте свежари,

Както може би сте забелязали от вчера пуснахме нова секция в сайта - "Моята мрежа". Тя за момента ще остане в "бета", защото със сигурност ще можем да я подобрим в близките дни. С ваша помощ, разбира се. Интересното е, че международният ни еквивалент - digg.com от няколко дни са пуснали подобно нещо. Искам да ви убедя, че ние това го открихме днес :) . Така де, с колегите от далечния запад мислим в една насока относно подобряването на услугата.

Като цяло, тази секция е пряк отговор на вашите желания. Желания относно филтрирането на линковете, които се публикуват в "зелени". Също ни споделяхте за проблемът, че "спамерски" публикации изместват интересните и ценни таакива, като по този начин интересните не се забелязват. В повечето случаи това е много труден проблем за разрешаване, защото "различни хора, различни интереси" винаги е вярна фраза. Най-добрия начин за решаването на този проблем е всички да дават по-често своя глас. Това обаче не се случва винаги.

Именно тук се намесва "моята мрежа". Казано с няколко думи, там ще намират линковете публикувани от хората и към сайтовете, за които сте гласували позитивно. По този начин с гласуването в svejo.net вие ще изграждате все по-голяма и полезна за вас мрежа. Съответно тази секция има два позитивни момента за сайта - филтриране базирано на личните интереси и стимулиране на гласуването.

Не е тайна, че много от вас публикуват линкове от собствените си блогове с цел да се чуе по-добре тяхното мнение или да споделят с повече хора опит. Разбира се, лошо нещо в това няма :) . Просто искам да отбележа един нов ПР модел. Ако добавяте интересни линкове, за които останалите свежари да гласуват - те ще започнат да Ви следят. По-този начин, ще имате по-голямо влияние при следващите линкове, които добавяте, защото те ще бъдат видяни от повече хора.

Сега е ваш ред! Искрено, ще се радвам, ако дадете малко критика или просто идеи за подобрение на секцията. Благодаря предварително.

Станислав

5 comments:
gravatar
Анонимен каза...
сряда, юли 02, 2008  

Мисля, че придобивката си струва.Реално зависи от потребителите дали ще намери своето място.Аз лично смятам, че е добро хрумване.Браво.

gravatar
Анонимен каза...
сряда, юли 02, 2008  

Браво момчета! Не спирайте и радвайте всички потребители на свежо с нови и хубави работи като това нововъведение ;)

gravatar
Анонимен каза...
сряда, юли 02, 2008  

Браво, много полезна придобивка. Най-после ще мога да следя желаните от мен неща по един по-лесен начин.

gravatar
Unknown каза...
сряда, юли 02, 2008  

Наистина доста ценно. До сега преглеждах какво сте ми избрали :-) И определено имаше доста неща, които си заслижаваха нацъкването :-) Благодаря наистина!

gravatar
Славейко каза...
четвъртък, юли 03, 2008  

Сори, че се интересувам малко по задълбочено, аз не разбирам много, да не кажа въобще от ИТ-систели, логоритми и т.н., но напоследък всичките тези социални системи ми се виждат доста интересно нещо.., та ще ми се да узная повече - какво е "Моята мрежа" в свежо, вие представихте идеята и в този текст - ОК! , идеята е СВЕЖА ;) ама как реално действа, в смисъл, хората за които аз гласувам - ще се появяват в моите зелени ли? а какво става с хората които гласуват за мен? НЕ МИ Е ЯСНО как точно ще става работата..? но пък е интересно да се разбере, тъй като соц.мрежите са някакви първи опити за пренасяне на реалните соц.модели в интернет - ми е интересно, ..я АЙДЕ поздрави , и да обясните малко по-подробно ! ;)

Публикуване на коментар