Ние подкрепяме Camp GLOW

Labels: , ,

Привет на всички,

Този пост няма да бъде посветен на някоя технологична новост свързана с любимия ни сайт. Целта е да помогнем за популяризирането на лагера Camp Glow. Преди да обясня в подробности, какво представлява той, искам да дам малко предистория.

Всичко започва, като чудесна практика от страна на Корпуса на Мира. Като организация с идеална цел, той организира 2 лагера за развитие на млади лидери в развиващите се страни. Това съответно са Camp TOBE (Teaching Our Boys to Excel) за момчета и Camp GLOW (Girls Leading Our World) за момичета. Всяко лято се организираха такива лагери тук. Момичета и момчета, до 18 годишна възраст пишеха мотивационни писма и есета. Част от тях взимаха участие на тези лагери. Изживяването, опита и приятелствата там са безценни. За съжаление, поради липса на организация и спонсорство - Camp TOBE, вече няма в България. Какво обаче, се случва с GLOW? С помощта на Корпуса на Мира и на много активни млади българки, той продължава да се организира всяка година. Това наистина е страхотно и поздравявам всички, които полагат огромни усилия за осъществяването му.

Какво точно представлява този лагер? Ще цитирам информацията от самия сайт - campglowbg.eu


Лагер ГЛОУ е 7-дневно уникално преживяване, чиято цел е да предостави ценни житейски уроци по разнообразни теми като самочувствие, развитие на лидерски умения, работа в екип, общуване, целеполагане и вземане на решения; насърчава гражданската отговорност и доброволческите дейности; разширява познанието по актуални въпроси и проблеми, с които българските жени се изправят лице в лице всеки ден, като трафик на хора, превенция от вируса на СПИН, хранителни разстройства.

Лагер ГЛОУ се провежда на английски език и е съвкупност от увлекателни дейности, игри, дискусии в големи и малки групи, сесии и семинари, гост - лектори, както и извършване на различни социални дейности като посещения на старчески домове и сиропиталища.

Участничка, преживяла магията наречена ГЛОУ споделя:

"Беше невероятно преживяване да бъда заобиколена от такива страхотни млади хора, които ме научиха как да изразявам емоциите си, как да мисля позитивно. ГЛОУ помага на младите момичета да поставят свои цели в живота и да се борят за тях. ГЛОУ ни кара да мечтаем и да превръщаме тези мечти в реалност. Благодаря Ви!"



И така, наближават пролетна конференция (на Български) и летния лагер (на Английски). Ако сте едно от многото свежи момичета на възраст м/у 14 и 18г. наистина ще е хубаво да разгледате сайта, а защо не и да вземете лично участие.

Ние от екипа на СВЕЖО, като хора взимали участие на Camp TOBE, можем да ви уверим, че изживяването и приятелствата са незабравими. Можете да попитате и г-н GaN , какво мисли по-въпроса. Той беше сред изявените лидери първата година, когато взимах участие аз.

Успех на всички свежарки, които решат да се занимават с Camp GLOW

3 comments:
gravatar
GaN каза...
неделя, май 04, 2008  

Много е тъжно, че Camp TOBE спря да съществува :( но беше логично. Единствено първата година имаше хъс и старание от страна на организаторите. С всяка следваща година организацията ставаше все по-посредствена. Според мен на това се дължи "умирането" на TOBE.

Като ваш JC и разбира се Генерал, приветствам застъпването ви зад GLOW, верни мои гълъби :)))

Дано GLOW успеят да се съхранят и занапред, защото изживяването е наистина уникално!

gravatar
Stan каза...
понеделник, май 05, 2008  

Ганчо, за мен и 2те години, когато ходих беше страхотно. Съгласен съм, че втората беше малко по-посредствено, но пак си беше супер.

Хаххаа, сещам се сега първата година как те тормозехме :), но ти се правеше на строг. Следващата вече бяхме в един отбор и си лудеехме заедно :).

GLOW, като лагер за момичета ще продължат да съществуват 100%. Мацките могат по-добре от нас да събират пари за осъществаването му :)

gravatar
GaN каза...
понеделник, май 05, 2008  

Ех, да... Хубаво си беше и по-важното - полезно :)

Успех на мацките! :)

Публикуване на коментар