Срещата на Интернет бранша и едно подобрение в свежо

Labels: , ,

Христо от WebGravity, Един Свежар, Още един Свежар (Марфи) и Димитър (Fcolor)

Както може би се досещате от заглавието, снощи присъствахме на неофициалната среща на Интернет бранша. Събитието е отразено много добре тук Снимки от срещата на Интернет бранша и тук Отзиви от срещата на ИТ бранша. Поздравления за организацията от Мартин Попов.

Единствената забележка, която може да изкаже някой е, че не беше предвидено толкова голямо присъствие и нямаше достатъчно седящи места. Според мен това беше един вид плюс, понеже повечето хора бяха на крак и запознанствата с нови и готини хора ставаха по-непринудено :) . От друга страна, колегата Явор, заедно с още много хора не бяха очаровани от това да няма места, но бързо се адаптираха към ситуацията. Съответно те се нанесоха в близкия ресторант и там те забавляваха. Относно Свежо като сайт, получихме много идеи и градивна критика, за които благодарим на всички. Това да се запознаеш с готини хора и да изслушаш идеите им е неоценимо.

Подобрението за което споменавам е интеграция на свежо.нет с pingnime.com . На кратко, какво представлява pingnime? Това е услуга, чрез която може да кажете на света, че сте написали нещо ново. Под "света" се визират големите търсачки и системи за следене на блогове. Интеграцията, която сме направили представлява, пращане от наша страна на съобщения до pingnime.com вместо вас, за всяка връзка добавена в свежо. По-този начин, чрез svejo.net не само може да достигнете голяма аудитория, но и съдържанието, което добавяте ще бъде малко "по-известно" за останалия свят. Както каза Бого Шопов, това е изключително полезно за хората, които ползват blogspot.com и всички български системи за безплатни блогове, при които няма възможност за такава интеграция.

След няколко дискусии вчера, от наша страна може да очаквате още една малка промяна. Негативните гласове няма да бъдат показвани. Наясно сме, че това има както плюсове, така и минуси, но "везните" клонят да бъде повече полезно.

Поздрави и раздавайте свежото си настроение на хората около вас,

Станислав

4 comments:
gravatar
MARFI каза...
сряда, април 16, 2008  

Хей браво за подобрението, найстина свежа идея :)

gravatar
Unknown каза...
вторник, април 22, 2008  

Може ли да помоля да уточните какво имате предвид под „Негативните гласове няма да бъдат показвани.“ Няма да се подават отрицателни гласове или просто гласувалите отрицателно няма да се показват под бутона „Кой е гласувал“ при дадена публикация?
Аз лично съм против отрицателните гласове, защото както обикновено една такава мярка води по-скоро до нагнетяване на напрежение, отколкото до градивна критика.

gravatar
Stan каза...
сряда, април 23, 2008  

Именно това, няма да бъдат показвани под бутона "Кой е гласувал". Найстина е така и има отрицалтелни моменти. Въпреки това смятаме, че това е по-добрият вариант за сега.

gravatar
Unknown каза...
четвъртък, април 24, 2008  

Благодаря за разяснението:) Свежо ми е любим сайт и ще се радвам да го видя да добива все по-голяма популярност и фенове. Дерзайте:) М.

Публикуване на коментар