Svejo.net в topbloglog.com

Labels: ,

Тази сутрин, докато преглеждах какво се случва с проекта на dzver - topbloglog.com, се зарадвах изключително много от 2 факта. За тях след малко. Нека първо спомена на кратко, какво представлява топблоглог. Това е класация, чиято цел е да "мери" българските блогове. Според мен, проектът върви нагоре и има как да бъде най-добрия индекс на това, какво се случва в нашата блогосфера.

Относно 2-та факта, които ме зарадваха. Първият е, че нашият блог - blog.svejo.net , се класира на 13то място в топ 100. Това все пак е блог на услуга или иначе казано - корпоративен блог (въпреки, че няма нищо корпоративно в свежо.нет). Съответно може да се съди, че около свежо.нет се образува общност. Така де, как няма да се радвам, все пак общността движи всичко в свежо. Поредният признак, че се движим в права посока. Другият интересен за мен факт, които открих в блога на Дзвер е, че svejo.net е сред 10-те най-цитирани сайта в българското блог общество. Тук искам да благодаря на всички, които ти помагат, дават ни предложения и ни пишат за грешките, които допускаме. Според мен, именно това е една от силните страни на свежо - многото хора, които го използват и дават мнение за това, как да бъде подобрен.

Аз от своя страна, ви приветствам да прегледате Класацията на българските блогове и да пишете на Dzver, ако имате идея как да бъде подобрен сайтът или просто имате градивна критика. От екипа на свежо, поздравления за добре вървящия и качествен проект.

Пожелания за свежо започване на седмицата,

Станислав

Чети нататък...

Срещата на Интернет бранша и едно подобрение в свежо

Labels: , ,

Христо от WebGravity, Един Свежар, Още един Свежар (Марфи) и Димитър (Fcolor)

Както може би се досещате от заглавието, снощи присъствахме на неофициалната среща на Интернет бранша. Събитието е отразено много добре тук Снимки от срещата на Интернет бранша и тук Отзиви от срещата на ИТ бранша. Поздравления за организацията от Мартин Попов.

Единствената забележка, която може да изкаже някой е, че не беше предвидено толкова голямо присъствие и нямаше достатъчно седящи места. Според мен това беше един вид плюс, понеже повечето хора бяха на крак и запознанствата с нови и готини хора ставаха по-непринудено :) . От друга страна, колегата Явор, заедно с още много хора не бяха очаровани от това да няма места, но бързо се адаптираха към ситуацията. Съответно те се нанесоха в близкия ресторант и там те забавляваха. Относно Свежо като сайт, получихме много идеи и градивна критика, за които благодарим на всички. Това да се запознаеш с готини хора и да изслушаш идеите им е неоценимо.

Подобрението за което споменавам е интеграция на свежо.нет с pingnime.com . На кратко, какво представлява pingnime? Това е услуга, чрез която може да кажете на света, че сте написали нещо ново. Под "света" се визират големите търсачки и системи за следене на блогове. Интеграцията, която сме направили представлява, пращане от наша страна на съобщения до pingnime.com вместо вас, за всяка връзка добавена в свежо. По-този начин, чрез svejo.net не само може да достигнете голяма аудитория, но и съдържанието, което добавяте ще бъде малко "по-известно" за останалия свят. Както каза Бого Шопов, това е изключително полезно за хората, които ползват blogspot.com и всички български системи за безплатни блогове, при които няма възможност за такава интеграция.

След няколко дискусии вчера, от наша страна може да очаквате още една малка промяна. Негативните гласове няма да бъдат показвани. Наясно сме, че това има както плюсове, така и минуси, но "везните" клонят да бъде повече полезно.

Поздрави и раздавайте свежото си настроение на хората около вас,

Станислав

Чети нататък...

Малко инфо от свежия фронт

Labels: , , ,

Привет на всички, които ни следят.

Днес ще опиша какво се случва последните дни около нас и свежо.

Малко късно, но все пак да отбележа, че свежо.нет имаше участие на организираната от Бого Шопов SmartDinner. Присъстваха много готини хора и според мен беше много полезно. Дискутирахме какво е това Community Management, колко хубаво нещо е и има ли почва у нас. Според мен лично има почва навсякъде. Общият извод, до който стигнахме е, че тук в БГ все още няма достатъчно хора, които да имат представа за проблема и неговото решение...ако ви е станало интересно може да прочетете повече по темата тук: Общество е когато имаме активност и дускусия и тук Community Management в България.

Друго интересно около свежо, е че снощи гостувахме в Дарик радио - предаването Радиатор. Направихме представяне на свежо.нет и говорихме по темата за воденето на живот само в интернет. За сега ще си спестя повече коментари, но беше интересно. Надявам се, че този Вторник, ще можем да пуснем някъде и запис.

От техническа страна, има поправка на един бъг и една нова малка функционалност. Бъгът се получаваше, ако имате инсталиран свежо бутон, има кавички в заглавието и използвате компактната тема. Малката функционалност е възможността да се следят действията на конкретен потребител чрез RSS. Линковете с RSS емисиите за всеки потребител може да вземете от всеки профил. Тук идва и възможността да следите през любимия си четец, какво публикуват вашите приятели. Предположенията са, че тази функция ще бъде полезна на не един от вас.

Поздрави и пожелания за свежа неделна вечер,

Станислав

Чети нататък...

Добавяне на бърз коментар и разглеждане по сайт

Labels: , , ,

Здравейте отново на всички.

От наша страна има 2 новости в свежо, за които искам да спомена. Едната може би сте забелязали от няколко дни. Става въпрос, че може да посочите източника на определена публикация и съответно да видите всички линкове добавени от този сайт. Тази функционалност е в следствие на ваши желания, както и директно изпълнение на молба на ByeVas.

Другото нещо, което сме добавили е добавянето на бърз коментар. По този начин, ако няма коментари към даден линк може веднага да добавите първия без да отваряте друга страница. Това според нас, ще подобри и улесни процеса по коментиране на нещата, които се добавят в свежо.нет .

Това е за сега, но винаги сме отворени към предложения и желания от вас. Надявам се, че с всеки изминал ден сайтът се подобрява и ви става по-полезен. Благодарим на всички, които добавят интересни линкове и гласуват.

Специални благодарности на вас, които сте сред топ потребителите:
Estir - една от най-големите свежарки :)
nicky - един от най-големите свежари :)
asv - едни от най-интересните снимки
pavel - забавни снимки и клипчета, както и информация за най-новите модели автомобили
Vankata1 - интересни снимки, както и едни от топ новините
tsetso - държащ първите места в лайфстайл и забавление
pilio - жълти новини :)
bedrovivan - политиката погледната през един по-чист поглед
dpeshev - сериозни и качествени статии
MARFI - ако има някаква нередност около нас, той ще я отрази
Peb - социално отговорна блондинка

...и не забравяйте да бъдете свежи и усмихнати,

Станислав

Чети нататък...

Промяна на секцията с най-големите ни приятели

Labels: , ,

Здравейте,

Пиша във връзка с промяна на секцията "най-големите ни приятели". От днес тя ще се казва "Полезни сайтове" и там ще попадат линкове, които смятаме, че ще ви бъдат от полза. Листата със сайтове, които имат референции към нас ще бъде достъпна на същя адрес. Линкът към него ще се казва "Кой ползва услугите ни?" и ще бъде поставен в секцията "Помощни средства".

Вярваме, че това е поредната стъпка в подобряване качеството на свежо.

Друга, промяна която ще забележат някои от вас е, че съобщенията относно "събития свързани с вашия акаунт" няма да се трият. Ще се разделят на "прегледани" и "непрегледани". По този начин, ще може да следите по-добре историята на това какво сте правили.

Общо взето това ще е за сега. Надявам се, че ако четете това, то свежо е един от любимите ви сайтове, с които започвате и завършвате деня си. Пожелания за свеж уикенд.

Станислав

Чети нататък...