svejo.net расте и помога на новите качествени сайтове

Labels: , ,

Здравейте отново приятели,

Вчера, на рождения ден на Марфи (Мартинчо), някак си случайно му прегледах "алексата". Съответно забелязах, че блогът му има доста голям ръст в последно време и реших да направя някои сравнения. Сравненията са м/у Svejo.net, Marfiland.blogpost.com и Yovko.net . Защо именно тях - понеже Марфи се радва на доста голяма популярност в свежо и вече е един от любимите ми блогове, а блогът на Йовко е сред първите, на които се радвам истински и чета редовно от години. Също мога да твърдя, че yovko.net намира място сред най-популярните и качествени за България блогове.

Все пак, какво се вижда на графиката и какво искам да покажа. Последният месец блогът с широка изява в свежо има по-голям Alexa Reach от този на yovko.net . Честно казано тази графика много ме зарадва! Не защото харесвам единия сайт повече от другия, не. Истински се зарадвах, защото svejo.net става все по-свежо и зряло и се приближава все повече към достигането на една от нашите цели. Тази наша цел и желание е да могат качествените материали винаги да намират поле за изява и да получават заслуженото внимание. Според мен, това е едно от най-хубавите чувства - да направиш/напишеш нещо добро и да видиш, че то получава положителната оценка на обществото.

Ние от свежо, искаме именно това - сайтът да бъде едно добро поле за изява. Нека няма разлика дали сайтът ни е голям или малък, нов или стар. Нека отсяваме нещата въз основа, на това дали са качествени, полезни, истински забавни или засягащи нашите проблеми.

Успех на всички, ние ще излитаме към митинга против "това МВР да подслушва и следи хората в Интернет"

Станислав

3 comments:
gravatar
Анонимен каза...
четвъртък, февруари 07, 2008  

Мисля, че правиш странна засечка ;-)
Правилно би било Мартин да изнесе инфо за референциите си от свежо - ако растежа на сайта е от там - тогава да, свежо има пръст.
От друга страна това, което кара хората да четът блога му е неговото съдържание, а не това, че го има в свежо. Не, не изпускам предполагаемия принос на свежо, но не мисля, че това е основният фактор ;-)

gravatar
MARFI каза...
четвъртък, февруари 07, 2008  

Искрено благодаря на Станислав за материала и за доброто му мнение за блога ми.

Ето информация за референциите от свежо както пожела Анонимен:

All Website Referrers Unique Visitors
9031 26.71% http://svejo.net
8575 25.36% http://svejo.net/home/fresh
3176 9.39% http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php

И да свежо страшно много ми помага, помага на това което пиша да достига до по-голям кръг от хора, истина е че ако го нямаше свежо, едва ли щях да се захвана изобщо, защото ме ужасява мисълта от непосещаем сайт, се едно да викаш в пустиня.

gravatar
dzver каза...
четвъртък, февруари 07, 2008  

За съжаление Алекса е абсолютно неадекватна, когато трябва да отброява малки сайтове с под 1000-1500 посетителя на ден. Има смисъл да мери по-големи сайтове. Зад алекса ранка на Марфи и Йовко вероятно стоят едва 3 до 5 инсталирани алекса туулбар-а.

При ниво 20 000 посетители вече можеш някакви по-адекватни сравнения да правиш.

Публикуване на коментар