Как мина семинара, организиран от БАРС, на темата „Best Practices in Software Engineering”?

Labels:

Семинарът се проведе на 20 февруари (сряда) в парк-хотел „Москва” в София, зала „Киев” от 18:00 часа.


С колегата леко закъсняхме за семинара, но все пак хванахме първата презентация на Майк Рам на тема Rapid Development.

За съжаление останах с лошо впечатление. Не от самата презентация, а от постоянното подхвърляне на шеги или неуместни коментари от страна на един или двама слушатели. Както обичам да казвам - без "хейтъри" не минава.

И ето че дойде време за втората презентация. Тъй като Стефан Кирязов отсъстваше за момента Майк Рам пое за няколко минути въздух и продължи с неговата втора презентация (Usability Considerations for Developing Web Applications) , която по програма трябваше да е на трето последно място.

Отново без хейтъри и тук не мина.

Естествено аз се възмутих повечко и реших да взема участие с коментар, че потребителите не трябва да се третират както някой от публиката каза: "user-а е тъпо копеле" и тн.
Дори дадох адекватен пример, който естествено беше "затапен" от абсолютно абсурден коментар и аз реших, че явно няма много смисъл да се изказвам защото някои хора бяха дошли или за сеир или поради някоя друга причина, различна от тази да се образоват.

В крайна сметка презентацията беше доста добра и Майк Рам дори прекрачи времето, в което явно трябваше да се помести :)

Накрая дори раздаде две книги на активните от публиката... аз бях един от тях :P но не взех книгата тъй като я имах и беше по-добре да я получи някой, който реално ще я прочете и научи нещо.

Третата презентация на тема Software Development Estimation – Dark Art or Science бе също полезна за някои от хората. За съжаление отново се разочаровах когато малко преди края всички станаха и просто тръгнаха като стадо да си ходят. Трябваше да плясна няколко пъти с ръце, след което всички се осъзнаха и ръкопляскаха на Стефан Кирязов за добрата презентация.

Като заключение :)

Много добри теми и лектори.
Слабо уважение към труда на лекторите от страна на някои хора от публиката.

И накрая малко градивна критика да дам. Единственото нещо, което ми направи кофти впечатление в презентацията на Майк Рам за Usability бе липсата на снимков материал и примери. За сравнение, ето и една презентация на Ryan Singer от 37 signals на тема Web Design Usability.



2 comments:
gravatar
Mike Ramm каза...
четвъртък, февруари 21, 2008  

Благодаря за коментара. Приемам критичните забележки. Следващият път ще бъде по-добре.

gravatar
Анонимен каза...
петък, февруари 22, 2008  

Сериозен човек! Даже единствения от публиката, който знае за какво е там и как да се държи.

Публикуване на коментар