Да помогнеш и има ли това почва у нас!

Ето, че с началото на 2008 година, приключи и нашият експеримент. Според много хора, това беше едно доста амбициозно начинание. Също, много хора просто заложиха, че това е непостижима цел за този етап. Други пък, нито залагаха дали е постижима цел, нито мислиха дали има смисъл да помогнат - просто помогнаха. В крайна сметка , експериментът не беше успешен. Като най-голям брой посещения свежо.нет събра 8,317 от поставените за цел 20,000. Найстина, почивните дни не бяха най-подходящото време за подобни експерименти, но все пак беше Коледа и бяхме длъжни да се опитаме. Също както споменах в коментар по темата в alabala.org , изчакването не е най-доброто решение. Именно за това предпочетохме направо да действаме.

И все пак въпреки неуспешността на експеримента, се видя готовността на много хора да помогнат. Това е една невероятна обратна връзка. Стана ясно, че вече има едно активно общество, което стои до свежо.нет . Искам отново да благодаря на абсолютно всички, които ни помогнаха. Ето и листата с 30те наши приятеля, помогнали ни най-много:
Alkin
silvy
Gancho
RadioJOY
r3eb0k
arney
c3c0
Ivailo Gergov
Kosio Kostadinov
balimez
veri
nicky
ByeVas
Nevena
KosioxKostadinov
Simeon Simeonov
Vangel
zornitsa
Vamp1r3
Kristian Krumov
Dimitar Shopov
GuroT
TANIA
www4u
Vas1
zaheto
Pixelmind
Mihail Lyubenov
rako
Todorov Dimitar


Отзвук и помощ за нашия експеримент получихме и от няколко от любимите ми блогове и сайтове:
Експериментът “20 000″ на Svejo.net не успя
“Свежо” рамо
Да осъществиш едно желание
Да си направим "Свежо" парти!
Нека подкрепим “Свежо Експериментa”
Ние подкрепяме SVEJO.NET експериментът!
Свежият експеримент НЕ успя

Ние продължаваме с всички сили. От нас ще направим каквото е по-силите ни, свежо.нет да бъде едно удобно и любимо ваше място. Надяваме се, да помогнем и всеки ценнен блог пост да има възмжоността да получи нужното внимание и посещаемост. Все пак не забравяйте, че интереното определяте вие. Едно от най-важните неща е да давате своя глас за публикациите, които харесвате. По този начин вие помагате на всички останали, като им показвате кои са по-качествените неща.

Пийте Кафе, спете малко и се забавлявайте :),
Станислав.

2 comments:
gravatar
християнче каза...
четвъртък, януари 03, 2008  

http://bgcounter.com/?sts,day,,,,imotinew
http://bgcounter.com/?sts,day,,,,FOCUS

Погледнете тези графики по празниците и работните дни между празниците. Реализират се между 40% и 50% от нормалните посещения. Т.е. до 60% спад. В тези дни вие реализирахте рекордните си посещения - около 8000 уникални за ден. Ако следваме тренда е трябвало да направите около 3000 посещения, което води до 5000 нови уникални за празниците - което си е успех.

Инициативата беше неуспешна не поради проблем на социалната мрежа - не е достигнала зрялост и т.н. Формата на информиране наподобяваше мрежови маркетинг, но в най-неподходящия момент - когато много от участниците (възлите на мрежата) просто ги нямаше. Готов съм да се обзаложа, че ако опитате след 1 месец или дори още другата седмица - резултатите ще минат 20 000.

gravatar
Анонимен каза...
петък, януари 18, 2008  

лелел като си видях името просто неможех да повярвам :)) Супер пожелавам ви много бъдещи успехи!!! Само напред и нагоре!

Публикуване на коментар